El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa ‘Inmpuls’ concedirà enguany ajudes a 58 projectes empresarials

Vista general d'Alcoi

El programa ‘Inmpuls’, posat en marxa durant la legislatura passada per part de la Regidoria de Promoció Econòmica, pretén ajudar a emprenedors i empreses per a fomentar la dinamització econòmica de la ciutat.

La convocatòria d'enguany de les ajudes ‘Inmpuls’, un dels programes de dinamització econòmica de l'Ajuntament d'Alcoi, permetrà subvencionar 58 projectes empresarials. Amb els d'aquesta convocatòria, són 279 els projectes que han gaudit de les ajudes 'Inmpuls' des de 2013.

Aquestes ajudes estan dividides en tres línies de finançament: el programa @empren, que contempla 21 ajudes; @micro, amb 14 projectes subvencionats; i @arrendalcoi, amb la qual es finançaran 23 projectes.

Cadascun dels programes presenta un propòsit molt diferenciat. Amb @arrendalcoi es pretén ajudar els emprenedors a situar la seua activitat empresarial a la ciutat. La línia @micro establirà i regularitzarà un règim d'ajudes amb la finalitat de donar suport i incentivar la creació i localització de microempreses. Finalment, amb @empren, s'incentiva la creació de nous projectes empresarials.

La primera convocatòria de 2013, tan sols va tindre 7 beneficiaris, a l'any següent es van ampliar a 54. En 2015, es va començar amb 41 beneficiaris, passant a 38 en 2016, 42 en 2017 i 39 en 2018.

El regidor de Promoció Econòmica, Alberto Belda, afirma el següent amb relació a l'emprenedoria en Alcoi: "Crec que és positiu destacar que els emprenedors que tenim cada vegada estan més preparats i saben millor què volen fer i com volen iniciar els seus projectes. Com fem tots els anys, tornarem a avaluar tot el procés de les ajudes 'Inmpuls' per a continuar adaptant-les a la realitat econòmica de la ciutat".