El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa ‘Tresors amb història’ d’ÀPunt viatja al Palau Comtal de Cocentaina

A l’episodi es parlarà de gastronomia de la mà del xef Kiko Moya, que parlarà sobre els ‘genaros’.

La localitat comtal és escenari per descobrir una part de la història valenciana gràcies al programa de la televisió autonòmica. L'episodi s'emet este dimatrts 31 de maig a les 22h.

Este dimarts 31 de maig a les 22h, ÀPunt estrena el sext episodi de la segona temporada del programa ‘Tresors amb la història’. En aquesta ocasió es traslladen fins Cocentaina, concretament al Palau Comtal on Carolina Ferre, que a més és contestana, rebrà els objectes que millor ens conten la història dels últims cent cinquanta anys dels veïns i veïnes del Comtat, l’Alt Vinalopó, la Vall d’Albaida i l’Alcoià.

L'equip d’historiadors format per Irene Ballester, Joan Seguí i Vicent Baydal, es reuniran junt amb Susi Diaz, la gran xef internacional, el reporter Jose Molins i la presentadora Carolina Ferre, per elegir aquells objectes que més representen la història i cultura dels valencians i valencianes en els últims cent cinquanta anys. 

A l’episodi es parlarà de gastronomia de la mà del xef Kiko Moya, que parlarà sobre els ‘genaros’. També comptaran amb un emigrant a Argentina que parlarà de la guerra de Cuba i l’espectador s’acostarà a la vida de Maruja Tomás, la gran vedette dels anys trenta i quaranta.

Molts dels objectes que passaran pel Palau Comtal passaran a formar part d'una exposició molt especial amb la col·laboració de l'Etno, el Museu Valencià d'Etnologia.

‘Tresors amb Història’ és un programa basat en el format ‘National Treasures’ creat i llicenciat per EZ Films d’Irlanda. A la pàgina del programa es pot participar aportant objectes interessant de la història de la població valenciana.