El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El projecte d’adaptació del Teular de Cocentaina se sotmetrà al consens dels Consells de Cultura i Sociosanitari

El projecte d’adaptació del Teular de Cocentaina se sotmetrà al consens dels Consells de Cultura i Sociosanitari / Ajunt. Cocentaina
S’ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria de Polítiques Inclusives, a més de la partida econòmica de l’Ajuntament per a fer les obres

El projecte d’adaptació del Teular de Cocentaina, estarà en mans dels Consells Sociosanitari i de Cultura per tal de consensuar les obres que s’han d’escometre a l’edifici, per a les quals s’ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria de Polítiques Inclusives, a més de la partida econòmica de l’Ajuntament per a fer les obres.

El projecte pel qual es pretén millorar l'accessibilitat del Teular de Cocentaina, serà presentat per la regidora d’Autonomia Personal als consells de Cultura i Sociosanitari per tal de consensuar les obres que s’han d’escometre a l’edifici.

Per a poder fer aquestes obres, s'ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria de Polítiques Inclusives, a més de la partida econòmica de l’Ajuntament.

Aquest projecte redactat per l’enginyer oficial s'ha elaborat, després d'una visita al Teular, per part d'aquests, l'enginyer municipal i l’alcaldessa per a estudiar la nova proposta d’obres. Unprojecte que diuen que és "més complicat i car del que ens pensaven, ja que amb el projecte anterior resultava impossible complir la llei d’accessibilitat i ha resultat difícil poder arribar a una idea que combinara l’accessibilitat, la llei i l’ús habitual de l’auditori".

Finalment i després que el projecte ho posara en marxa la regidora de l’àrea, Mireia Estepa i de totes les dificultats tècniques, consultes a experts i a les associacions implicades en l’àmbit de la diversitat funcional, s’ha elaborat el projecte legalment possible que ara se sotmetrà al consens dels consells afectats.

Tant la regidora de Cultura com la d’Autonomia Personal han valorat com "imprescindible" ajuntar a totes les entitats implicades per traslladar-los el document i que consensuen les obres previstes al projecte. Mireia Estepa diu que "un projecte com aquest que afecta tantes entitats del nostre poble necessita la seua visió i consens perquè el compromís del govern és i serà construir la Cocentaina que els veïns necessiten, aleshores és fonamental escoltar als protagonistes i que facen seu el projecte d’accessibilitat del Taular".

Estepa i Marcela Richart han convocat per al 24 d’abril als consells de Cultura i Sociosanitari a una reunió en el Teular amb l’enginyer que ha redactat el projecte.