El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El projecte de CIEGSA no és vàlid i el Bosco de Cocentaina no pot, de moment, unificar-se

Reunió entre l'ajuntament de Cocentaina i la Direcció Territorial de la Conselleria d'Educació per a revisar la situació del Bosco
Mireia Estepa, alcaldessa del municipi, s'ha mostrat "enfada i preocupada" per la situació

L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa s'ha mostrat "molt enfadada" per aquesta notícia, que retarda de nou la unificació del col·legi Sant Joan Bosco. Des del consistori volen accelerar la situació i aspiren a fer-se amb les competències per a poder licitar ells mateixos la redacció d'un nou projecte. Tot i això, la unificació no sembla possible fins a almenys el 2019.

La unificació del col·legi Sant Joan Bosco de Cocentaina hauria de ser ja una realitat, però el procés s'ha d'aturar i iniciar de nou. I és que el projecte redactat per CIEGSA, l'empresa pública que s'encarregava de la construcció de centres educatius, "no és vàlid, està mal elaborat i presenta importants deficiències que el fan impossible per a portar-lo a la pràctica". L'alcaldessa Mireia Estepa s'ha mostrat "molt enfadada i preocupada" per la situació, i diu que "hem perdut un temps molt important, molts anys d'espera en què el centre ja podria haver estat construït i tota la comunitat educativa (personal docent, treballadors i alumnat) hauria estat treballant en unes millors condicions tots aquests anys. Però per culpa de CIEGSA, per culpa del Partit Popular i la seua incompetència i frivolitat amb què ha tractat l'educació, hem de tornar a començar el procés de zero".

Tot i això, des del consistori de Cocentaina busquen una via per accelerar la nova situació, i envien "un missatge tranquil·litzador a tota la comunitat educativa del Bosco". L'objectiu de l'Ajuntament és aconseguir les competències per a fer-se càrrec directament de la nova redacció del projecte i de la posterior remodelació per a la unificació, "amb l'ajuda econòmica de la Conselleria d'Educació, per descomptat", matisa Mireia Estepa. Tot açò s'aconseguiria amb l'adhesió al Pla Edificant de la conselleria d'educació, "i es podran, així, accelerar els tràmits perquè les obres comencen com més prompte millor". La decisió d'adherir-se al Pla Edificant ha d'aprovar-se en plenari municipal "però es tracta de l'única eixida per aconseguir que les obres d'unificació del Bosco puguen començar entre finals de 2018 i principis dels 2019".

A més de l'adhesió al Pla Edificant, ara cal una nova visita dels responsables d'infraestructures educatives i tècnics de l'Ajuntament per a "revisar sobre el terreny totes les incorreccions comeses per CIEGSA", i un nou informe sobre l'estat de l'edifici antic del Bosco. Amb el Pla Edificant, el nou informe, i la revisió del projecte de CIEGSA, es podrà traure de nou la licitació per a la redacció del projecte final d'unificació. "La càrrega administrativa serà molt important per a un Ajuntament com el nostre" diu Mireia Estepa, "però estem cansats d'esperar i estem cansats de patir els efectes devastadors que el govern del Partit Popular va tenir sobre l'educació pública valenciana. L'Ajuntament de Cocentaina fa ara un pas al davant per a aconseguir d'una per totes que la unificació del Col·legi Públic Sant Joan Bosco siga una realitat d'ací a un any".