El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El projecte de Jordi Martínez vol "recuperar espais on el PSOE ha d'estar present"

Jordi Martínez amb la part coneguda del seu equip. Lorena Zamorano i Miguel Juan Reig són els únics que repeteixen. Alberto Belda és cara coneguda, però seria la primera vegada que forma part de l'executiva local.
Jordi Martínez presenta el seu projecte per al partit, de moment l'única candidatura presentada per a l'executiva local que es votarà el 24 de març

Mantindre un govern de progrés en Alcoi i revalidar la victòria socialista en les pròximes eleccions són els objectius de Jordi Martínez i l'equip que presenta per a dirigir el PSOE d'Alcoi. Per aconseguir-lo, Martínez diu que cal recuperar espais "on el PSOE ha deixat d'acudir", i convertir-se de nou en un "referent cultural i social". Jordi Martínez també parla de la dignitat de la política i la necessitat d'apropar-se més a la societat.

Jordi Martínez ha presentat públicament la seua candidatura a encapçalar el PSOE d'Alcoi, després que Toni Francés haja anunciat que no es presenta a la reelecció. Tot i que l'equip amb el qual es presenta no està del tot configurat, sí que ha avançat que hi haurà renovació i que tan sols repeteixen dos membres de l'anterior executiva, Lorena Zamorano i Miguel Juan Reig. Martínez ha deslligat aquest procés de renovació al partit de l'altre que s'obrirà a l'estiu per a triar alcaldables entre els partits. No ha descartat presentar-se, però considera que aquesta és una qüestió que encara no s'ha posat damunt la taula.

Jordi Martínez explica que el projecte que té al cap per a l'agrupació local socialista posa a la ciutat al capdavant perquè Alcoi "ha d'estar per damunt de qualsevol interés del partit o personal". En aquest sentit assegura que "creiem en el diàleg i la negociació i no serem domàtics ni intransigents". Per això és important guanyar les pròximes eleccions, altra de les metes de Jordi Martínez, perquè "només es poden fer polítiques de progrés des del govern". I per aconseguir aquesta tercera victòria a les urnes és necessari "recuperar espais que són de tots i no només d'una part de la societat. Volen tornar a ser un referent cultural i social. Estar en institucions o entitats a les quals hem deixat d'acudir, i com a representants de l'esquerra d'aquest poble hem d'acudir".

Per últim, Jordi Martínez també ha fet referència a la "dignitat de la política". Assegura que se sent "molt orgullós" de ser socialista, "els polítics no venim de cap altre lloc diferent de la resta de ciutadans, els socialistes alcoians som honrats i venim a treballar pels veïns i per a deixar una ciutat millor de la que vam trobar, amb errors, però també encerts". En aquest sentit ha destacat la implicació del seu equip "que destinarà temps, esforç i hores de família per aconseguir-ho", i creu que "s'ha d'intentar trencar amb algunes litúrgies del nostre partit que estan allunyades de la societat".

De moment, és l'única candidatura que s'ha presentat per a la nova executiva local del PSOE. Hi ha de temps fins a la celebració de l'assemblea, el pròxim 24 de març, i on els vora 180 militants socialistes alcoians triarà el nou equip que dirigirà el partit. Una vegada passat aquest tràmit s'obrirà en l'estiu un altre procés per a designar qui del partit es presenta com alcaldable. Jordi Martínez no ha confirmat ni negat la seua intenció de presentar-se i assegura que de moment, "és aventurar coses que no són".