El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El projecte del Molinar és "una ruïna" per la "nefasta" gestió del PSOE, segons el PP

Visita al Molinar per part del PP d'Alcoi

Segons indica el PP, "El Consell Jurídic Consultiu ha dictaminat que la paralització de l'obra és responsabilitat de l'Ajuntament i no de l'empresa constructora, com assegurava el PSOE"

El Partit Popular assegura en un comunicat que Alcoi ha perdut una subvenció de mig milió d'euros del projecte de rehabilitació del Molinar.

En xifres facilitades pels conservadors, "a més d'haver perdut 500.000 euros de subvenció europea pel retard de l'obra, l'Ajuntament haurà d'indemnitzar a l'empresa amb 34.000 euros i retornar-li la garantia de 29.400 euros".

A continuació podeu llegir el comunicat del PP sobre el projecte del Molinar:

El PP exigeix responsabilitats al PSOE pel projecte fallit del Molinar


El Consell Jurídic Consultiu atribueix a l'Ajuntament el retard de les obres, que ha provocat la pèrdua d'una subvenció de 500.000 euros.


El Partit Popular exigeix responsabilitats al PSOE per la “nefasta” gestió del projecte de rehabilitació de les antigues fàbriques del Molinar. El Consell Jurídic Consultiu ha dictaminat que la paralització de l'obra és responsabilitat de l'Ajuntament i no de l'empresa constructora, com assegurava el PSOE. A més d'haver perdut 500.000 euros de subvenció europea pel retard de l'obra, l'Ajuntament haurà d'indemnitzar a l'empresa amb 34.000 euros i retornar-li la garantia de 29.400 euros.


La regidora del PP Lirios García assegura que el PSOE “ha convertit en una ruïna un projecte il•lusionant per a recuperar el passat industrial de la ciutat”. La regidora sosté que el Govern ha de “assumir responsabilitats” per una tramitació “catastròfica” que ha provocat un “important perjudici” a l'Ajuntament. “Les obres estan per a fer, hem perdut una quantiosa subvenció i damunt hem d'indemnitzar a la constructora”, resumeix García.


L'empresa que es va adjudicar el projecte per 712.090 euros va sol•licitar la resolució del contracte pels incompliments de l'Ajuntament. El Govern, per part seua, pretenia resoldre el contracte per “incompliment culpable” de l'empresa, per al que va demanar informe al Consell Jurídic Consultiu. El Consell acredita la tesi de l'empresa adjudicatària. L'obra va romandre paralitzada més de huit mesos per responsabilitat de l'Ajuntament, ja que no garantia la seguretat dels treballs en la zona.


García es mostra molt contundent contra la “ineficàcia” d'un Govern “incapaç” de gestionar projectes. “El PSOE deia que anava a reclamar danys i perjudicis a l'empresa. Ara que queda clar que la constructora no és responsable, haurem de demanar-li danys i perjudicis als socialistes”, manifesta García. La regidora sosté que el PSOE “no pot eixir-se de rositas” després de provocar la pèrdua de 500.000 euros i, a més, seguir sense recuperar El Molinar.
El PP insisteix que la pèrdua de la subvenció i l'obligació d'indemnitzar a l'empresa adjudicatària respon a la “horrible planificació” del projecte, anunciat en 2018 però adjudicat al juny de 2019, dos mesos després de la data prevista per a la seua finalització. La Generalitat va concedir fins a quatre pròrrogues per a finalitzar les obres i no perdre la subvenció. Totes elles van ser depassades.


“La rehabilitació del Molinar és l'exemple perfecte del que realment és el Govern socialista d'Alcoi: una mentida que porta deu anys sense fer res, que no és capaç de tirar avant projectes i que està arruïnant la ciutat”, conclou García, qui lamenta les conseqüències de no executar el projecte: “Cada dia que passa existeix el risc de perdre tot vestigi del passat industrial situat en El Molinar”.