El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El projecte 'Net to Net' farà al Parc Natural de la Font Roja d’Alcoi un dels escenaris principals

El projecte 'Net to Net' farà al Parc Natural de la Font Roja d’Alcoi un dels escenaris principals / Ajun. Alcoi
La subvenció per portar endavant aquest projecte és de 30.000 €

El Parc Natural de la Font Roja serà un dels escenaris del projecte 'Net to Net', un programa que permetrà conéixer els efectes del canvi climàtic a través de la seua incidència en les plantes

El programa de voluntariat ambiental 'Net to Net’ tindrà com a escenari principal del projecte el Parc Natural de la Font Roja d’Alcoi.

Aquest projecte permetrà conéixer els efectes del canvi climàtic a través de la seua incidència en les plantes. Una iniciativa que ha estat impulsada per la Fudación Caja Mediterráneo i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alcoi i la Universitat d'Alacant, a través de l'Estació Científica Font Roja.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés hi ha recolzat el programa i ha dit que “ és un projecte molt important i per a Alcoi és una oportunitat per la tasca que fem de conservació d'aquestes zones” a més “té moltes coses positives i ens bolcarem perquè siga un projecte d’èxit”

L’encarregat de presentar aquest programa ha sigut, Luis Boyer, president de la Fundación Caja Mediterráneo que ha dit que el fet de “poder analitzar com afecta el canvi climàtic en les plantes és important” i per això “s’han escollit una sèrie d’espècies en diferents zones geogràfiques per a vorer com afecta” . També ha senyalat que “permetrà que un gran nombre d’alumnes coneguen esta problemàtica i es cree una versant d’agroturisme”

La subvenció per a dur endavant el projecte és de 30.000 € des del Ministeri de Medi Ambient

Per la seua part, el coordinador l'Estació Científica Font Roja, Andreu Bonet, ha confirmat que “la nostra participació se centra en el disseny i seguiment més científic, que consta de diferents acciones com la de voluntariat ambiental” i també ha explicat que la recol·lecció de dades fenològiques es durà a terme en altres dos llocs d’interés comunitari (LIC): la Serra de Crevillent i la de Carrascoy i el Valle (Múrcia). Aquests amb el Carrascar de la Font Roja, estan circumscrits a la Xarxa Natura 2000, la majora xarxa ecològica mundial.

De manera complementària, el CEMA Font Roja acollirà tres jornades formatives: ‘Cultiva la red natura 2000’ (sobre agricultura ecològica), ‘Cuida la red natura 2000’ (sobre caça sostenible) i ‘Vive la red natura 2000’ (sobre turisme sostenible).