El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE Alcoi denuncia "la falta de llealtat a la ciutat que té Compromís"

Plànol de línies del transport de bus urbà d'Alcoi
  • Jordi Martínez, regidor del PSOE Alcoi, indica: “Compromís hauria de fer una oposició responsable i coherent”.

El Grup Municipal socialista assenyala a Compromís Alcoi com una oposició deslleial a la ciutat d’Alcoi. En aquesta ocasió, el partit governant ha volgut denunciar l’últim comunicat de Compromís que va fer en respecte al servei d’autobús urbà.

El PSOE denuncia, una vegada més, una de les notes de premsa de l'oposició. L’últim comunicat que va fer el partit Compromís Alcoi deia: “Anunciar que els busos seran gratuïts durant l’onada de calor, i al mateix temps reduir les freqüències (...) una vegada més ens trobem davant una política de titulars buits i sense contingut”.

Jordi Martínez, portaveu del PSOE Alcoi i vicealcalde, explica: “el que ens trobem una vegada més és una mentida de Compromís Alcoi. Les freqüències no s’han reduït a l’anunciar que l’autobús seria gratuït per l’onada de calor, açò és mentida i en política no tot val. Estem acostumats a les notes de premsa on es diuen mitges veritats o s’oculta informació per tal d’atacar al govern, ara han pujat el nivell i ja menteixen descaradament. Les freqüències es redueixen tal com està estipulat al contracte, que es va aprovar l’any 2014 amb l’abstenció de Compromís, en l’estiu perquè el nombre d’usuaris també ho fa i no hi ha hagut ni una sola queixa per aquest motiu”.

Des del partit afirmen que “aquest fet es pot comprovar fàcilment en cada parada d’autobús on estan explicades les freqüències i els seus canvis tant al mes de juliol com d’agost. En cada línia és diferent segons el nombre d’usuaris que l’utilitzen, per exemple, en la línia 1 no varia i segueix tot l’any igual. També es pot veure al web on estan tots els horaris”.

El partit socialista, a més, ha volgut explicar bé “les altres mitges veritats que diuen en la seua nota de premsa i els missatges a les xarxes socials, on afirmen que l’autobús hauria de ser gratuït com en altres localitats, tindre més freqüències, ser completament elèctrics, etc.”.

Martínez ressalta: “en aquesta ocasió assistim a una mostra del desconeixement que té Compromís Alcoi del funcionament d’un Govern i del fàcil que és fer oposició fent la ‘carta als reis mags’ però no dient coses que poden ser viables a Alcoi”.

“És cert que en alguna localitat l’autobús és gratuït, i també és cert que té una freqüència tot l’any de cada 30 minuts, una sola línia i un horari que per exemple no permet ni anar a l’Institut ni a treballar, perquè en els horaris d’entrada encara no està en funcionament la línia ni en els d’eixida perquè ja ha acabat. Cada municipi té unes característiques i el personal tècnic és l’encarregat d’adequar tant les línies com les freqüències a les necessitats, per això també s’ha fet un procés participatiu, per conéixer de primera mà l’opinió dels diferents col·lectius”, afirma el regidor socialista.

El regidor socialista conclou: “amb aquestes afirmacions Compromís demostra que no és un partit amb aspiracions de Governar, dient coses que sap o hauria de saber que no són possibles. Pel que fa a la gratuïtat, nosaltres pensem que cal donar-li un valor al servei i fer unes tarifes proporcionals, s'ha de beneficiar a qui està pitjor econòmicament. No s’entendria que una persona que guanye 3.000 euros al mes no col·labore amb el pagament del bus. Per això hi ha uns bons per a pensionistes i parats, així com per a escolars des de 3 euros al mes o 30 euros a l’any. Jo també voldria totes les línies elèctriques i amb microbusos, però el personal tècnic que són les persones expertes ja han explicat en més d’una ocasió que per una banda per l’orografia i per altra per l’elevat nombre d’usuaris no és una opció viable en totes les línies ni especialment els dies laborables”.