El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE compta amb Ignacio Trelis per a muntar la Pinacoteca Alcoiana

Ignacio Trelis: "no em mou la política, em mou la cultura i el poble d'Alcoi. Voldria que el meu pas per esta aventura siga d'utilitat per a tota la societat".
 

Els socialistes incorporen al pintor en les llistes per a les municipals d'enguany. És la segona incorporació del món de la cultura, un sector que els socialistes volen potenciar i economitzar en la pròxima legislatura.

Després de Diana CortésNando Moncho, els socialistes presenten una tercera incorporació a les llistes per a les eleccions municipal de maig. És el pintor Ignacio Trelis, molt conegut en Alcoi no sols en el circuit cultural sinó també com assessor històric de l'Associació de Sant Jordi, o per estar implicat amb molts col·lectius o entitats.

Una incorporació també del món de la cultura, perquè com ja avançaren en la presentació de Diana Cortés, els socialistes aposten en la pròxima legislatura per potenciar la cultura i convertir-la en un sector econòmic de la ciutat.

Així, en un eventual futur govern de revalidació socialista, Trelis ostentaria alguna responsabilitat en cultura. Però el candidat a l'alcaldia Toni Francés avança que "tenim un projecte singular i un deute històric amb el poble d'Alcoi: la pinacoteca, eixe gran museu dedicat a la pintura alcoiana", i la intenció és que s'encarregue Ignacio Trelis.

Ignacio Trelis diu que Alcoi "sempre ha marcat un nivell artísticament alt" amb pintors com Emilio Sala, Cabrera o Gisbert, i "fa falta eixe punt d'educació i coneixement, perquè el gran públic i la societat alcoiana han de saber qui són". Però també "estar obert al futur, a les noves propostes artístiques de la gent jove que lluita en el món de l'art".

Trelis també ha explicat que la proposta dels socialistes li va arribar per sorpresa. Diu que és afiliat al partit socialista des de fa cinc anys, "però no em mou la política, em mou la cultura i el poble d'Alcoi. Voldria que el meu pas per esta aventura siga d'utilitat per a tota la societat".

 

Toni Francés i Jordi Martínez consideren les presentacions dels últims dies una "aposta segura" per una llista guanyadora. De fet Toni Francés, com ja va dir en la seua presentació, confia a arribar a la majoria absoluta: "tenim perspectiva de créixer en representació en l'Ajuntament. És la il·lusió en què treballem, un projecte i un equip que no sols renove sinó que amplie la confiança".

Ara cal espera per a saber la configuració final dels 25 membres de la llista dels socialistes. Este dijous 23 de febrer es reuneixen en assemblea on es presentarà l'ordre definitiu als militants, i està previst que la pròxima setmana es presente en un acte públic.