El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE d'Alcoi aclareix que l'ordenança d'aparcament no contempla que els ciutadans hagen de pagar

Jordi Martínez explicant el sistema de càmeres del centre
  • A eixes zones d'aparcament regulat es podrà reservar part de les places d'aparcament al veïnat de les diferents zones on s'aplique amb criteris consensuats.

Es tracta d'un aparcament controlat per càmeres per a promoure l'estacionament rotatori. No es pagarà per aparcar i les càmeres tan sols registren les dades de les matrícules. Són les claus principals d'una ordenança que està en estudi i que s'ha participat a comerciants i al veïnat. L'experiència començarà al centre i s'estendrà a altres zones de la ciutat.

El grup municipal socialista ha explicat aquest dilluns amb detalls en què consisteix el nou reglament que regularà l'aparcament en determinades zones de la ciutat. El que més preocupa el veïnat: no s'haurà de pagar per a aparcar i només es controlarà que hi haja mobilitat de vehicles en determinades zones. No és zona blava, ni ORA. De fet, s'anomena ORALT (Ordenança Reguladora de l'Aparcament Limitat en el Temps de Vehicles en Determinades Zones en Aparcament Regulat en el Municipi d'Alcoi).

Fets aquests importants aclariments, el PSOE ha aclarit que es podran establir aparcaments de rotació gratuïts que a diferència de la coneguda com a anterior ORA era pagada per tots els alcoians i que movia més de 300.000 euros anuals dels que ses beneficiava principalment una empresa externa. En 2018 es va eliminar l'obligatorietat de pagar.

Ara, en superar el període d'al.legacions, no es tornarà al pagament per aparcar als carrers. A eixes zones d'aparcament regulat es podrà reservar part de les places d'aparcament al veïnat de les diferents zones on s'aplique amb criteris consensuats. La gestió per càmeres que ja s'ha implantat per a la gestió del trànsit permet tindre una base de dades on es pot adequar únicament en els horaris i el grup de vehicles que es pretenga incloure.

El govern vol resoldre el problema de l"a rotació d'aparcaments que tant pot beneficiar a les zones comercials, com es garanteix que el veïnat d'algunes zones amb dificultat per a aparcar en tota la ciutat poden veure zones de prioritat en els seus barris".