El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE d'Alcoi acusa els altres partits de fer "vaga d'aparença" el dia de la Dona

Un moment de la manifestació del passat 8 de març, dia de la dona
Asseguren que Compromís i Guanyar no comunicaren la vaga ni s'han descomptat la part de sou

En un comunicat diuen entendre que PP o Ciutadans no secunden la vaga perquè "és coherent amb les seues postures en l'àmbit feminista". Però critiquen que Guanyar i Compromís demanaren l'adhesió a la vaga "però ells, oficialment, no l'han fet, ni l'han comunicat ni se'ls descomptaran dels diners que legalment s'han de minorar per aturar eixe dia".

No hi ha qüestió que no puga ser objecte de polèmica política. Els socialistes d'Alcoi critiquen a Guanyar i Compromís perquè asseguren que animaren a participar en la vaga del dia de la Dona però que "ells, oficialment, no l'han fet, ni l'han comunicat ni se'ls descomptaran dels diners que legalment s'han de minorar per aturar eixe dia". Els socialistes diuen entendre que PP o Ciutadans no secunden la vaga perquè "és coherent amb les seues postures en l'àmbit feminista", però consideren que la resta de partits han fet una "vaga d'aparença".

En un comunicat, els socialistes diuen que en les dades demanades pels sindicats a l'Ajuntament per comprovar el seguiment de la vaga "només està el partit socialista, que va secundar la vaga de 2 hores en la seua totalitat, 8 homes i 7 dones incloent a tot el Govern i al grup municipal". Asseguren que les xifres de seguiment de la vaga "podrien haver sigut més altes si Guanyar Alcoi i Compromís Alcoi hagueren fet vaga realment". Per tot açò demanen als partits que reconeguen públicament "que no han complit amb les seues obligacions pel que exigim que demanen disculpes a les alcoianes i als alcoians".

Pel que fa al consistori alcoià, els socialistes diuen que més de 100 persones secundaren les parades, el 25 per cent en l'opció de dos hores i la resta en l'aturada de 24 hores. I de tots, 19 eren homes.