El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE d’Alcoi defensa la seua postura amb la taxa del clavegueram

Vanessa Moltó / Ajuntament

El govern municipal del PSOE recorda que fins ara en el servei d’aigua potable es pagava la depuració de les aigües i el subministrament, però no el clavegueram ni el seu manteniment ni les millores.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, sosté que “aquesta taxa no és un invent de l’Ajuntament d’Alcoi, i es paga en molts altres municipis també governats pel PP per tal d’assolir les necessitats d’aquest servei”.


A continuació podeu llegir el comunicat complet enviat pel PSOE d’Alcoi:


Vanessa Moltó: «Alcoi és una de les ciutats que menys paga en impostos»


Fins ara en el servei d’aigua potable es pagava la depuració de les aigües i el subministrament, però no el clavegueram ni el seu manteniment ni les millores que es fan en aquestes infraestructures.

La ciutat d’Alcoi té una pressió fiscal per sota de la mitjana autonòmica. Açò vol dir que la ciutadania d’Alcoi paga menys diners en impostos que en la majoria de la nostra Comunitat tal com ho demostren les xifres oficials, la mitjana local d’impostos directes se situa en 415,18, mentre que l'autonòmica està en 444,57. Pel que fa als impostos indirectes en Alcoi es paga 17,56 per 42,29 en la Comunitat, mentre que en taxes i altres ingressos la mitjana local és de 113,98 i l'autonòmica 123,08

A partir de l’últim trimestre d’aquest any l’Ajuntament començarà a cobrar una nova taxa de clavegueram que en aquest any serà de 2,5 euros al seu només un trimestre i a partir de 2022 de 10 euros per a la majoria de domicilis. Cal tindre en compte que les rendes més baixes estan exemptes del pagament, tal com succeeix en el cas de la brossa, a més taxa es pagarà en funció del calibre del comptador d’aigua, pagant més qui tinga el comptador de calibre més alt.

Fins ara en el servei d’aigua potable es pagava la depuració de les aigües i el subministrament, però no el clavegueram ni el seu manteniment ni les millores que es fan en aquestes infraestructures.
Recordem que en els darrers anys està duent-se a termes diferents actuacions per millorar el clavegueram de la ciutat, destacant les obres fetes en els barris de Els Clots o Batoi.

Tot i aplicar aquest impost la nostra ciutat seguirà amb una pressió fiscal per sota de la mitjana autonòmica. A més cal recordar que tot i que Alcoi és una de les ciutats on menys es paga en impostos, els serveis que dona aquest ajuntament a la seua ciutadania estan per damunt de la mitjana nacional i autonòmica. Les dades demostren que l’Ajuntament d’Alcoi dedica major percentatge del pagament de la ciutadania a serveis per aquesta, en concret un 159,67%, per un 136,43% de la Comunitat Valenciana i un 140,8% de la mitjana Nacional. Açò significa que a Alcoi es paga menys, però l’Ajuntament dedica més per serveis a la ciutadania.

Des de l’Ajuntament s’ha enviat una carta per correu ordinari per comprovar les dades del padró municipal. En cas d’haver algun error ho poden comunicar de forma telemàtica a través de la seu electrònica o retornant la carta tant de forma presencial com per correu ordinari amb les dades correctes. A més aquesta carta aprofita per si es vol domiciliar el pagament i rebre el corresponent descompte.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó ha volgut deixar clar respecte a les crítiques del Partit Popular, «La taxa de clavegueram, com també altres tributs ve a tractar de fer sostenible l'adequada prestació d'un servei i aquesta recaptació. Deu estar acompanyada, i ara més que mai, d'una regulació justa i equilibrada on els que menys tinguen menys paguen, per això les famílies amb pocs ingressos estaran exempts del pagament d'aquesta taxa, igual que ja estan bonificats en un percentatge als rebuts de la brossa o poden acollir-se a la tarifa social de l'aigua o reben les ajudes per poder fer front als diferents rebuts».