El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes de Muro donen per bons els resultats electorals i es queden amb 2 regidors

Saul Serrano, cap de llista dels socialistes a Muro, votant a les eleccions municipals.

Finalment no hi haurà reclamació del PSPV de Muro en relació als resultats de les passades eleccions municipals. Els socialistes accepten el recompte oficial que els atorga 940 i romandran a la corporació municipal amb els 2 regidors que ja tenien en la legislatura passada.

Recordem que el partit va demanar que es realitzara un altre recompte després de les eleccions, en considerar que l'escrutini facilitat pel Ministeri els restava 3 vots amb què si es contava a peu d'urna. Si s'hagueren confirmat aquests tres vots més, fins a un total de 943, els socialistes hagueren sumat un altre regidor a l'Ajuntament, és a dir 3. D'aquesta manera, tal com ha confirmat el cap de llista, Saul Serrano, el partit no recorrerà el resultat i per tant donen per bons els dos edils.

A pesar de no haver incrementat la presència a la corporació municipal, els socialistes es congratulen per haver sigut "la candidatura que més ha incrementat el vot respecte a 2015", amb una pujada de vora el 46%, passant de 679 a 940 vots. Es converteixen així en tercera força, per davant d'Esquerra Unida.

Respecte als hipotètics pactes de govern que es puguen realitzar, consideren des del PSOE que Muro "ha expressat de nou i amb contundència, que desitja un govern de progrés". Faltarà veure la fórmula d'aquest pacte, tenint en compte les desavinences que Compromís i Esquerra Unida van mostrar durant els darrers quatre anys, dissolent el govern de coalició en meitat de la legislatura. Els socialistes murers, no obstant això, pareixen tenir les coses clares: "Nosaltres estarem a l'altura de les circumstàncies i esperem que els nostres possibles socis ho estiguen també".