El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE de Toni Francés trau pit en gestió cultural

L'Ivam Cada, una de les iniciatives culturals més destacades de la gestió de Toni Francés.

El PSOE també s’adjudica iniciatives culturals sorgides arran la seua gestió com Industi.art, Alcoi Glocal Culture Broadcast o el festival Animalcoi.

Segons el PSOE, des de l’Ajuntament d’Alcoi han “treballat i de valent” en diversos projectes i iniciatives per tal d’engrandir “encara més el prestigi cultural de la ciutat”.

Una bona mostra d’aquesta aposta per la cultura alcoiana ha estat la creació el 2018 de l’Ivam Cada que, fins ara, ha rebut més de 100.000 visitants. A més a més, cal afegir la creació del Consell de Cultura, el TEATRAM o la Biblioteca Virtual d’Alcoi, així com un bon grapat de nous guardons: el Premi Isabel-Clara Simó de novel·la, els Premis 9 d’Octubre, els Premis de la Cultura o els Premis Ciutat d’Alcoi a la Creació i Investigació en Arts Contemporànies “Llançadora”.

 

A més, els socialistes alcoians han tret a col·lació les bones relacions que uneixen a Toni Francés i Ximo Puig, ja que Alcoi fou declarada Capital Cultural Valenciana el 2021 i, des de la Generalitat, destinaran el 2023 150.000 euros a la Mostra de Teatre d’Alcoi, una xifra que multiplica per 10 la inversió realitzada el 2012, quan el PP governava el País Valencià. Aquesta última comparació, evidentment, dirigida a Carlos Pastor i el PP local.

 

En paraules de Toni Francés: “la cultura ens fa millors persones” i, a més “és una eina fonamental de cohesió social, de presa de consciència crítica, de diversió i també motor econòmic”, a més d’un bon llac on pescar vots.