El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE reconeix que no rehabilitaran els xalets de la Font Roja perquè s'ha de prioritzar el polígon Santiago Payá

La zona dels xalets
  • El PP no entén per què excusen l'obra amb una altra actuació prioritària de l'actualitat quan el projecte ha estat en pressupostos des de 2013 i és un compromís del PSOE de 2011

El PSOE d'Alcoi reconeix obertament que no executarà la rehabilitació dels xalets de la Font Roja i respon a la reclamació feta pel PP. La raó, que destinarà eixos diners a les obres del polígon Santiago Payà. Des del PP recorden que l'actuació a la Font Roja és un compromís electoral de 2011.

Jordi Martínez, vicealcalde i regidor del PSOE, admet via comunicat que -en efecte- la rehabilitació dels xalets de la Font Roja no és una prioritat. Abans d'eixa actuació, i com que hi ha 'en cartera' molts projectes a afrontar de manera més urgent, no s'executarà. També diu que no es descarta per al futur i deixa entre-veure que s'empraran fons europeus.

El cert és que Martínez respon a la denúncia pública feta per Kiko Cantó, regidor del PP, qui dies abans, emetia un comunicat en el qual el 13 de juny, el PSOE va confirmar en junta local de govern que no aniria avant el projecte.

Cantó qualifica la manera de procedir del govern d'Alcoi de 'desídia total' i recorda que la rehabilitació dels xalets, que dignificaria la imatge del cor de la Font Roja, no és un projecte nou. De fet, el tenia Toni Francés en els compromisos electorals de 2011 i "en més de deu anys no s'ha sabut res".

Kiko Cantó aclareix que "dos anys després, en 2013, va incloure el projecte en el pressupost i així va obtindre el vot favorable del PP als comptes municipals. Ha passat quasi una dècada i el projecte ha caigut en l'oblit".

Des del PP no entenen que es descarte una actuació promesa en el 2011 argumentant que han de prioritzar amb una obra prevista per a 2022-2023.

L'any passat, el PP ja va denunciar que retardar el projecte des de 2013 a 2021 havia encarit el concurs en un 84 per cent.