El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE recorda a Guanyar que el Centre d'Alcoi és una prioritat del Govern des de fa temps

Jordi Martínez, portaveu del PSOE Alcoi

Jordi Martínez: “El Centre requereix d'actuacions urgents i som plenament conscients d'això, tal com hem demostrat amb la creació del Pla Estratègic del Centre, aprovat per unanimitat per tots els grups de la Corporació"

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez, subratlla que a curt termini hi ha per a aquesta zona una inversió prevista de 17 milions, quasi la meitat dels quals corresponen a projectes que opten a captar fons europeus

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament d'Alcoi celebra que Guanyar incloga entre les seues preocupacions la revitalització del Centre històric de la ciutat, una zona que ja és prioritària des de fa temps per al Govern municipal, en la qual recentment s'han invertit 4,5 milions d'euros i on hi ha previstes inversions a curt termini que superen els 17 milions, entre rehabilitació d'habitatges i millora de les infraestructures.

Els socialistes recorden que, a través de diferents ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana), s'han aprovat projectes per a aquesta zona per més de 7 milions, alguns dels quals compten amb la implicació de diferents Administracions, com la Generalitat Valenciana o la Unió Europea, a través del programa EDUSI.

D'una banda, s'invertiran 4.315.000 euros en la construcció i rehabilitació de nous habitatges per part de la iniciativa privada. Es preveu construir 40 habitatgesrehabilitar altres nou en la zona de la placeta Els Eres i El Partidor, fomentant la regeneració urbanística, social i econòmica d'aquesta zona.

A més, l'Ajuntament treballa per a construir habitatge públic en la mateixa àrea amb una inversió de 2,5 milions d'euros. Per a això, planteja l'edificació de quatre edificis, prèviament demolits, que donaran lloc a 24 habitatges dirigits a persones majors i joves, col·lectius amb més problemes per a trobar habitatge.

En El Partidor, concretament en els números 102 i 104 del carrer Sant Mateu, s'alçarà un altre interessant projecte que donarà com a resultat un ‘ecobarri’ en el qual 25 habitatges compartiran espais comuns com un jardí interior, locals, ludoteca i hort social, tot això per a afavorir la convivència de persones majors de 65 anys i menors de 35 anys.

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez, subratlla que: El Centre requereix d'actuacions urgents i som plenament conscients d'això, tal com hem demostrat amb la creació del Pla Estratègic del Centre, aprovat per unanimitat per tots els grups de la Corporació; amb la creació de nous serveis i la unificació i millora dels existents; amb les ajudes a l'obertura de nous comerços; amb les obres per a millorar les infraestructures viàries o amb processos com el de la conversió en zona de vianants. Però també ens preocupem per no deixar de costat a cap barri ni a cap veí. Volem contribuir al fet que la ciutat en el seu conjunt estiga preparada per a afrontar nous reptes i a recuperar-se al més prompte possible.