El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE rehabilitarà una fàbrica de la plaça de 'la Movida' per donar-li ús cultural i creatiu

  • La 'Fàbrica de la creació' és una aposta ferma per a ocupar una de les fàbriques de la plaça de la Movida.

És un dels projectes estrella del partit Socialista de Toni Francés, qui ha anunciat que rehabilitarà unes de les antigues fàbriques de la Plaça Gonçal Cantó per a instal.lar un centre de creació i promoció artística.

Atraure talent i mimar el que hi ha en la ciutat. Promocionar artistes, potenciar la investigació, creació, producció i difusió de la Cultura en el sentit més ample de la paraula. La 'Fàbrica de la creació' és una aposta ferma per a ocupar una de les fàbriques de la plaça de la Movida. Una infraestructura que quedaria emmarcada en l'entorn de la mançana de Rodes, "amb la intenció de crear sinergies entre diferents indústries que aporten valor a la Ciutat" i que podria tindre com a impulsora a Diana Cortés, membre de la llista socialista.

La nota de premsa del PSOE diu que el primer pas per dur-ho a terme és treballar en un Pla Director com a full de ruta que incorpore la visió i necessitats dels sectors professionals de l’àmbit cultural i de la ciutadania, així com els reptes que ens puguen situar a l'avantguarda dels espais artístics i creatius.

«Aquesta és una eina de reforç i connexió entre la cultura i la ciutat. A la ciutat d’Alcoi, comptem amb dos Campus Universitaris i una Escola d'Art i Superior de Disseny, el nombre de creadors és molt elevat. És per açò que volem posar a la seua disposició llocs on poder desenvolupar el talent que tenim i ajudar a crear nous mercats laborals. En la fàbrica de creació conviuran disciplines com: teatre, dansa clàssica i contemporània, arts audiovisuals, música i l’art en totes les seues disciplines: pintura, escultura, performance, dibuix i il·lustració, entre d’altes. Es tracta, en definitiva, de potenciar una xarxa productiva, social, cultural i econòmica entorn de l'experimentació i la pràctica cultural. Un punt d'encontre», ha destacat l’alcalde d’Alcoi i candidat a l’alcaldia, Toni Francés.