El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE tindria de nou 9 regidors a Alcoi si es repeteix el resultat de les votacions a les Corts

PP i Cs es mantindrien en 4 regidors cadascun, i Compromís pujaria a 4. Podem i Esquerra Unida vorien penalitzat el fet d'anar per separat, i traurien 1 regidor cadascun. Si foren junts, el simulador preveu tres regidors, a costa del PSOE que es quedaria en 8.

És clar que l'extrapolació no és del tot fidel, perquè en les eleccions locals les motivacions i interessos dels electors són diferents i es notarà en els resultats. Però hem volgut saber què passaria si es repetiren els resultats el pròxim 26 de maig. Hem utilitzat una aplicació web que fa una simulació tenint en compte el sistema D'Hondt.

En el cas d'Unides Podem – Esquerra Unida, que a les Corts s'han presentat junts i a l'Ajuntament d'Alcoi es presenten per separat, hem dividit els vots per la meitat (no serà així, però serveix per a fer-se una idea en la simulació). I el que mostra clarament, és que Esquerra Unida i Podem, ixen perdent, i passarien de 5 regidors actuals (de la plataforma Guanyar), a un cadascun. En una segona simulació on els deixem junts, traurien 3 regidors a costa del PSOE, que es quedaria en 8.

Pel que fa a la resta dels partits, el PSOE es quedaria igual, amb 9, i també repetirien Cs i PP, amb 4 regidors cadascun. Tan sols puja Compromís, que passaria de 3 a 4 regidors; i VOX, que entraria per primera vegada a l'Ajuntament d'Alcoi amb 2 regidors.

Tot seguit podeu vore les dos simulacions. En la primera amb Guanyar i Podem per separat, en la segona, junts: