El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El reciclatge arriba als pobles amb 'Fem i Desfem' de la Dependent

La Mancomunitat d'El Xarpolar, La Dependent i FCC presenten l'obra reciclada 'Fem i Desfem', que recorrerà 27 pobles de l'Alcoià, el Comtat i la Marina Alta. Una obra divertida i familiar per a conscienciar a tots sobre la necessitat de Reduir, Reciclar i Reutilitzar.

La cultura i el teatre són una molt bona via per a fer arribar certs missatges. I amb aquesta premsa naix aquest projecte de sensibilització al reciclatge. La Mancomunitat El Xarpolar, que inclou 27 municipis de l''Alcoià, Comtat i Marina Alta, ha posat en marxa una campanya on s'ha involucrat als més menuts. Primer amb un concurs del qual ha eixit la imatge i el lema de la campanya, 'Contamina menys i viu més'; i després amb la creació de material reciclat amb aquesta imatge, com ara bosses de la compra o papereres de cartó per a les festes dels pobles.

I ara arriba la part cultural, una obra de teatre feta expressament per a la campanya i dirigida a tot el públic, que recorrerà els 27 municipis d'El Xarpolar.

La directora Pepa Miralles amb els dos actors.

L'obra arreplega textos de Jordi Peidro, alguns originals altres reciclats, i també un espectacle de titelles. Donen vida als textos els actors Rubén Mira i Conxi Doménech, sota la direcció de Pepa MirallesJoanfra Rozalén, de la Dependent, diu que és un espectacle "divertit, compromés, que fa reflexionar des de l'humor, que transmet el missatge". Que no sols té un vessant de sensibilització mediambiental, sinó que també ajuda a apropar la cultura a llocs que pateixen la despoblació i no tenen oportunitats de gaudir d'aquest tipus d'espectacles. El president de la Mancomunitat d'El Xaporlar, Quico Fenollar, diu que "és molt important pel tema de la cultura i també per la sensibilització. Quan un arriba a la part emocional és quan més es queda el missatge".

Les representacions comencen aquest 21 de juliol a Castell de Castells, i l'obra passarà per Benifallim, Alcosser, Balones o Benilloba.