El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El recomanA'M de Felip Pineda: novel·la de terror i l'amor de dues dones a la França del s. XVIII

L'aparició de Detroit Llibres a la ciutat d'Alcoi ha sigut una de les notícies més boniques per al teixit cultural local i comarcal dels últims anys. Ara, el seu llibreter de referència, Felip Pineda, ens ofereix algunes recomanacions per a aquest confinament.

Periodista i gestor cultural de formació, Felip Pineda és fill de Benissa però, des de fa alguns anys, veí d'Alcoi. El projecte de Detroit Llibres, llibreria ubicada al carrer Oliver, el va portar fins a la nostra ciutat fa poc més de tres anys.

Des que van obrir les portes, s'han convertit en tot un referent del sector a les comarques centrals. No debades van rebre el Premi a la Llibreria Més Innovadora del 2019 per part de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Ara, però, el que ens interessa conéixer a fons són les recomanacions que Felip Pineda té per a aquest confinament.

En són dues. La primera és la novel·la de terror i fantasia 'Nuestra parte de noche', de Mariana Enríquez. Un "Harry Potter o Stranger Things per a adults", ens diu Pineda. El relat d'una família a la

I, desmarcant-se de la seua faceta més literària, també s'atreveix amb una recomanació cinematogràfica. En aquest cas es tracta del film 'Retrato de una mujer en llamas', de Céline Sciamma. Una història preciosa, i també trista, entre una pintora i una dona a qui ha de fer un retrat en la França del segle XVIII.

Per Sant Jordi, un recomanA'M amb una veu experta en la matèria, el llibreter Felip Pineda.