El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Refugi de Cocentaina rep més de 5.600 visites durant la Fira de Tots Sants

Una vegada finalitzada la Fira de Tots Sants, la visita al Refugi Antiaeri continuarà sent gratuïta en horari de  divendres, de 18:00 a 19:30 hores, i els dissabtes d’11:00 a 12:30 h

El Refugi és un dels més grans de la província d'Alacant i ha estat rebent durant els dies de fira una mitjana de 35 persones cada 12 minuts.

Es tracta d’una xifra rècord, 5.600 visites s’han registrat durant els dies de la Fira de Tots Sants al Refugi de Cocentaina. I és que en aquesta edició, l’Ajuntament de Cocentaina es va decidir obrir el Refugi Antiaeri del Palau Comtal en un horari especial de Fira, una decisió molt encertada vist el resultat.

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre, aquest Bé de Rellevància Local ha estat freqüentat per una mitjana de 35 persones cada 12 minuts. El Regufi, va ser recuperat en 2020 i havia sigut projectat en 1937 mitjançant la construcció de tres grans corredors que ocupen una extensió de vora 400 m2 i que el converteixen en un dels més grans de tota la província d’Alacant.

Una vegada finalitzada la Fira de Tots Sants, la visita al Refugi Antiaeri continuarà sent gratuïta en horari de  divendres, de 18:00 a 19:30 hores, i els dissabtes d’11:00 a 12:30 h, tot i que s'està estudiant la possibilitat d’ampliar aquest horari.

El regidor de Turisme, Ivan Jover, ha assenyalat que “aquestes xifres evidencien el gran interès que desperta entre tots els visitants conèixer el refugi, un espai del qual podem dir que s’ha consolidat com un dels principals atractius turístics de la nostra localitat”. Així mateix, el regidor ha volgut recordar també que durant els últims mesos s’ha treballat, mitjançant un taller d’ocupació, un “Escape Room” on han pogut participar diferents centres educatius per a conèixer de primera mà aquest bé patrimonial.