El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El repartiment de dedicacions impedeix els avanços en l'aprovació del ROM

Plenari municipal celebrat el 5 de juliol.

A pesar d'aquesta falta d'acord, el govern confia trobar el suport en altres partits al llarg de la legislatura per tal d'aprovar definitivament el document.

El plenari d'aquest divendres ha escenificat la disparitat de criteris entre els grups municipals a l'hora d'assolir avanços en la redacció d'un Reglament Orgànic Municipal (ROM) per a l'Ajuntament d'Alcoi. El debat l'ha posat damunt la taula el grup municipal de Guanyar Alcoi, demanant que el ROM siga el document encarregat de regular les retribucions de regidors i assessors. La petició s'ha topat amb l'oposició frontal dels socialistes, partidaris que aquesta regulació continue portant-se a terme a través del plenari municipal.

Així doncs, el prec que presentava que Guanyar Alcoi (demanant una calendarització per donar forma final al ROM) ha sigut desestimat pel govern. Pablo Gonzàlez, un dels dos regidors de Guanyar, ha al·ludit a "situacions com la viscuda a l'hora de fer el repartiment de dedicacions i de personal eventual en la quan no hi havia cap reglamentació a complir i l'únic criteri seguit ha sigut el del PSOE mirant prioritàriament pels seus interessos partidistes".

Aquestes acusacions de "partidisme" no han sigut ben rebudes entre els representants socialistes, concretament en la regidora Lorena Zamorano, que ha pres la paraula per a defensar l'actual model d'assignar retribucions. Zamorano ha fet referència a la "realitat canviant" dels Ajuntaments cada quatre anys, i de com un document "rígid" com el ROM no està en disposició d'adaptar-se correctament a les diferents configuracions de la corporació que sorgeixen per a cada legislatura. La regidora ha legitimat el nombre de dedicacions que té l'actual govern, al·ludint al gran suport rebut pel partit en els últims comicis, així com incidint en la càrrega de responsabilitats que té l'actual equip de govern. 

A pesar d'aquesta falta d'acord, el govern confia trobar el suport en altres partits al llarg de la legislatura per tal d'aprovar definitivament el document.