El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El repartiment de la pólvora a Alcoi va a un bon ritme, però "estan tenint problemes amb les cantimplores no identificades", segons l'ASJ

Vora 2.500 festers dispararan uns 3.000 quilos de pólvora el 24 d'abril

Des de l'Associació de Sant Jordi asseguren que no s'han produït aglomeracions, però que la identificació de les cantimplores llogades en altres llocs sí que fan que "es perda temps".

Altra mostra de què l'arribada de les festes són imminents és el repartiment de pólvora al Baradello de Moya. Aquest fou el lloc decidit per consens entre Subdelegació del Govern i l'Associació de Sant Jordi (ASJ). ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb el president de l'ASJ, Juan José Olcina, per conéixer de primera mà com va el repartiment.

És prompte per saber quanta pólvora s'ha repartit en les primeres hores, encara que "va a un ritme molt bo i no hi ha massa aglomeració de gent", segon ha indicat Olcina. Un dels principals problemes que estan tenint en el repartiment és que "algunes de les cantimplores que ha portat la gent no estaven identificades i és ací on es perd temps".

Des de l'estament fester han insistit que "llogaren les cantimplores a l'ASJ, ja que ho havíem facilitat. Hi ha gent que ha llogat les cantimplores en altres llocs i també està bé, però el fet que algunes no estiguen identificades és un problema".

Pel que fa a xifres de festers, són uns 2.500 els que tenen la formació d'avantcàrrega feta o l'antiguitat demostrada. Es dispararan vora 3.000 quilos de pólvora, segons les dades de l'ASJ.