El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Retroweekend es consolida amb un important increment d'assistència

Les novetats d’aquesta edició han sigut una exhibició de Scalextric i una competició molt especial de skate.

La fira ha anat creixent des la primera edició fins aquesta setena i ha augmentat en un 44% respecte a l'any anterior.

Divendres i dissabte passat va tindre lloc la setena edició del retroweekend, un esdeveniment al que van assistir persones de les províncies d’Alacant i València i visitants de diferents punts de la geografia espanyola.

La Retroweekend és un esdeveniment dedicat al món del videojoc, centrat tant en el clàssic o retro, com en l'actual en el qual també es dona cabuda a tota mena de manifestació cultural i d'oci relacionat, com: còmics, manga, anime, cinema, televisió, música, cosplay (s'origina d'una contracció de costume (disfressa en anglés) i play (actuar en anglés). Els participants, també anomenats cosplayers, usen disfresses, accessoris i vestits que representen un personatge específic o una idea), jocs de taula i col·leccionisme organitzat per la Regidoria de Joventut.

Des de les seues primeres edicions la fira ha anat creixent gradualment en grandària, contingut i nombre de visitants. Aquest esdeveniment va tindre 1.630 visitants en 2022 i no es va poder dur a terme de manera presencial per la pandèmia en 2020 i 2021. Enguany s'han incrementat les visites en un 44%. No obstant això podem indicar que en 2019 va comptar amb poc més de 1.500 visitants, mostrant la tendència a l'alça des de les seues primeres edicions amb 600 i 700 en 2016 i 2017.

Les novetats d’aquesta edició han sigut una exhibició de Scalextric i una competició molt especial de patinet en els dits. A més també va haver-hi diversos tornejos de videojocs, concurs de dibuix i cosplay.

La Retroweekend Alcoi té diferents vessants solidaris, la principal ve apadrinada pels nostres companys i amics de “Videojuegos x Alimentos” en la qual tota l'ajuda obtinguda durant l'esdeveniment s'entrega a una (o diverses) de les associacions locals triades, en aquesta edició ha sigut Acovifa i la Protectora d'Animals.