El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El riu de fang a la redona d'El Collao s'ha produït perquè encara falta "la instal·lació de clavegueram en la zona anterior"

Rotonda d'El Collao / xarxes
S'ha obert ja al trànsit "per a agilitar la circulació en la zona", segons l'Ajuntament d'Alcoi

Segons l'Ajuntament, els treballs que falten per fer són la "consolidació de les zones enjardinades i la instal·lació de clavegueram en la zona anterior a la rotonda i algun reforç de clavegueram en la mateixa rotonda que arreplegue l'acumulació d'aigua que es genera en la carretera de Banyeres i així poder desviar aqueixa avinguda d'aigua que anteriorment desembocava en el carrer Oliver i ara ha anat a la rotonda"

Una curta pluja torrencial aquest dimarts 8 de maig ha deixat algunes imatges curioses a Alcoi. Un vídeo i algunes imatges del riu de fang que ha circulat per la nova redona d'El Collao s'han fet virals en poc temps via whatsapp o xarxes socials. L'Ajuntament ha enviat un comunicat de premsa on subratllen que "la rotonda encara no està acabada i malgrat la seua obertura al tràfic per a agilitar la circulació en la zona encara queden treballs a realitzar". De fet l'obra encara no està recepcionada per part del consistori.

Alguns treballs, que encara queden per fer en aquesta redona basada en els "principis Smart City", són els de "consolidació de les zones enjardinades i la instal·lació de clavegueram en la zona anterior a la rotonda i algun reforç de clavegueram en la mateixa rotonda que arreplegue l'acumulació d'aigua que es genera en la carretera de Banyeres i així poder desviar aqueixa avinguda d'aigua que anteriorment desembocava en el carrer Oliver i ara ha anat a la rotonda".

En el projecte es pot llegir que "més d'un terç és àrea vegetal i més d'un 50% de la superfície urbanitzada permetrà la filtració de l'aigua de pluja, quan estiga finalitzada per complet".

Jordi Martínez, regidor d'Obres Públiques, afirma que "l'Ajuntament d'Alcoi no rebrà cap obra que no complisca amb tots i cadascun de les condicions del projecte i en cap cas fins que el resultat de la mateixa siga òptim no es donaran per acabats els treballs i no serà recepcionada la mateixa".