El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Romeral tindrà reforma en gener

Les obres no interferiran en l'activitat del centre, i s'allargaran durant 8 mesos. Es crearà una nova àrea per als professors, es cobrirà part de la pista exterior, i quan passe el fred, es canviarà la caldera per una de gas.

Les obres de millora del CEIP El Romeral, incloses en el pla Edificant, començaran el mes de gener del 2020. Així ho han anunciat des del consistori, després de reunir-se amb el rector de l'obra, l'empresa adjudicatària i la direcció del centre educatiu.

L'obra s'ha adjudicat per un pressupost de 289.000 euros a l'empresa Construcciones y Excavaciones Miguel Martínez S.L. La direcció d'obra i coordinació de la seguretat s'ha licitat per altres 7.000 euros a José Jornet Arquitectos S.L. En concret, es preveu el cobriment de part de la pista exterior, que permeta als alumnes protegir-se de la pluja. Des de l'Ajuntament expliquen que "per l'edificabilitat de l'edifici no es pot cobrir en la seua totalitat, no obstant, es deixarà tot preparat per a poder cobrir-la en un futur". També es crearà una nova àrea per als professors, que comptarà amb zona de reunions, zona de menjador i sala de presentacions amb escenari i lavabo. Per últim, es canviarà la caldera de gasoil a gas, per tal de reduir el consum i millorar l'eficiència energètica. El canvi de calderes no es farà fins a finals de maig, quan haja passat el fred.

El consistori ha facilitat els plànols de les obres:

Plànol de les obres a la pista

 

Nova zona per a professors al Romeral

El regidor d'educació Alberto Belda assegura que "des del primer moment, amb el Pla Edificant estem treballant de la mà dels centres educatius, consensuant tant les seues necessitats com la manera de realitzar-les perquè malgrat que fer obres sempre molesta, aquests inconvenients no suposen un perjudici per a la comunitat educativa".

Des del consistori recorden que el pla Edificant suposa una inversió total de 12 milions d'euros en la ciutat d'Alcoi per part de la conselleria d'educació. Ja s'han fet millores en el Miguel Hernández i estan adjudicades les dels col·legis Sant Vicent i Horta Major. En un futur es preveu obres a l'Escola d'Idiomes i el Tomás Llácer, en procés d'adjudicació; o l'IES Andreu Sempere, ara en licitació de la redacció del projecte. Per últim, Cotes Baixes i Pare Vitòria han presentat memòria i estan a espera de l'aprovació per part de la conselleria d'educació.