El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 'running' en Alcoi s'escriu en clau femenina

Roda de premsa per a presentar la cursa

La inscripció per a l'entrenament en Alcoi es pot realitzar en aquest enllaç

Per a participar en la carrera del 8 de març, les interessades s'han d'inscriure en aquest altre enllaç.

Lorena Rodríguez, un dels referents de l'atletisme alcoià, impartirà aquest 8 de febrer un entrenament per a totes aquelles dones amants de l'atletisme, o que vulguen tenir el seu primer contacte amb aquest esport. L'objectiu de l'encontre serà preparar a les participants per a la carrera 10K que se celebrarà en València el 8 de març, coincidint amb el dia de la dona.

Es tracta de la carrera '10K Fem', primera iniciativa d'aquesta mena pensada per a corredores, i que enguany celebra la seua sisena edició. De manera prèvia a la carrera s'han organitzat en diferents punts de la geografia valenciana entrenaments per tal de preparar a les corredores per a la cursa. Un d'aquests encontres se celebra en Alcoi, el 8 de febrer a les 11 h en la pista d'atletisme del poliesportiu Francisco Laporta. Cadascun d'aquests entrenaments estarà conduït per una ambaixadora (una atleta de renom), i en el cas d'Alcoi serà Lorena Rodríguez.

L'atleta alcoiana especifica el contingut de l'entrenament: "Començarem amb un escalfament d'uns 10 minuts. Després treballarem tècniques de carrer per a millorar les qualitats de les corredores i posteriorment passarem als canvis de ritme, és a dir, allò que es necessita fer per a potenciar les aptituds de les corredores fondistes". L'última part de la sessió servirà per a resoldre dubtes o per a oferir assessorament, en una sessió que compta amb la col·laboració del Club Atletisme Alcoi, al qual pertany Lorena.

Els responsables de la cursa recorden que l'entrenament està pensat per tota mena de corredores majors de 6 anys, independentment de la seua condició física. De fet, durant la sessió del 8 de febrer es realitzaran activitats adaptades al nivell de cadascuna de les participants.

Maravillas Aparicio, directora de la cursa '10K Fem' reconeix que una cursa de 10 quilòmetres per a una dona suposa un esforç considerable, no obstant això, "un entrenament regular durant 3 ó 4 mesos amb dues sessions per setmana" pot capacitar a quasi qualsevol dona per a córrer aquesta distància.