El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 'running' també tindrà cabuda en la Fira Modernista

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano (centre), acompanyada pel regidor d'esports, Miguel Juan Reig (esquerra).

Les inscripcions finalitzen el 13 de setembre, les quals d'hauran de formalitzar presencialment en cadascun dels clubs d'atletisme de la ciutat o al Centre Municipal d'Esports.

Serà imprescindible utilitzar indumentària modernista de tall esportiu per a participar en la cursa.

Una mena de 'retro running'. Aquesta serà una de les novetats que planteja la Fira Modernista d'enguany. Serà el diumenge 22 de setembre, mitjançant una carrera a peu (no competitiva) oberta a la participació de tots els clubs d'atletisme de la ciutat i de la ciutadania en general.

La cursa no tindrà caràcter competitiu, sinó que suposarà la recreació d'una carrera pedestre que va tenir lloc en Alcoi a principis de segle XX, i que va tindre ressò inclús en la premsa madrilenya. Encara que en aquella ocasió solament van córrer 21 persones, i la participació de les dones estava prohibida, l'Ajuntament ha volgut en aquesta ocasió fer extensiva la participació de tota la ciutadania, evidentment, dones incloses.

En aquest sentit, el regidor d'esport, Miguel Juan Reig, ha confirmat que participaran tots els clubs d'atletisme de la ciutat. Encara que la cursa no tindrà guanyadors, es farà entrega d'un trofeu al club d'atletisme que més participants puga aportar. El trofeu serà una recreació de la 'Copa d'Alcoi', de la qual es va fer entrega al guanyador de la competició original.

La regidora de Turisme i principal artífex de la Fira Modernista en Alcoi, Lorena Zamorano, ha avançat que el diumenge 22, dins de la programació de la Fira, estarà dedicat a l'esport. Pel moment solament es coneix aquesta cursa d'estètica modernista, encara que pròximament s'anunciaran altres iniciatives esportives.

Inscripcions i indumentària

Les inscripcions es podran formalitzar presencialment, tant en el centre d'esports (carrer Juan Gil Albert, 6) com a les instal·lacions de tots els clubs d'atletisme de la ciutat. La raó, explica el regidor d'esports, "és assegurar que a tots els participants se'ls farà entrega del mateix tipus de dorsal", assegurant així una estètica unificada. Les inscripcions s'hauran de realitzar abans divendres 13 de setembre. Encara que el recorregut no està definit completament, l'eixida està prevista a les 9 h, i amb un trajecte que discorrerà pels carrers Sant Nicolau, Sant Francés i Sant Llorenç.

Zamorano anima a la gent perquè es prepare les seues pròpies indumentàries d'època per a participar. L'estètica modernista serà doncs, una de les exigències per a participar. Per a facilitar la tasca dels interessats, el perfil de Facebook oficial de la Fira Modernista penjarà al seu mur fotografies de corredors d'època, a tall d'inspiració perquè els corredors confeccionen la seua pròpia vestimenta.