El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Rural FilmFest a l'Alcoià i el Comtat tanca amb gran èxit

Rural FilmFest / Facilitat per Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat

El festival aquest any ha sigut un èxit, arribant fins al punt d'aconseguir la xifra de 400 assistents, això si, sempre seguint les normes per a mantenir la seguretat.

10 pel·lícules han sigut el total de pel·lícules que es proclamen guanyadores de les diferents categories del festival.

El passat divendres 17 de juliol, la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat va tancar per segon any consecutiu el meravellós Rural FilmFest, tenint la seua última projecció en Cocentaina. El festival aquest any ha sigut un èxit, arribant fins al punt d'aconseguir la xifra de 400 assistents, això si, sempre seguint les normes per a mantenir la seguretat.

Durant tot el festival, s'ha viatjat en un total de 8 pobles, oferint projeccions gratuïtes i projectant al voltant de 50 pel·lícules de 20 països diferents. A més a més, 10 de les pel·lícules presentades són les que s'han emportat un premi a casa, entre ells estan:

  • Premi del públicDar(k)win Project, de Loris Lamunière & Charles Mercier (França).
  • Premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana: Savis De L’horta, de David Segarra (Comunitat Valenciana).
  • Premi 20Mils a la millor pel·lícula de temàtica de muntanyaCino, Ian!, de Tobia Passigato (Itàlia).

Rural FilmFest


Ha sigut el primer festival de cinema d'Espanya que ha pogut fer-se amb públic, i ha rebut una bona acollida tot i la delicada situació dels esdeveniments culturals per la pandèmia. Cal destacar que el Rural FilmFest i la seua celebració en la nostra terra es tracta d'una iniciativa cultural que se celebra per segona vegada a les comarques de l’Alcoià i el Comtat i a la qual, d’acord amb declaracions del Gerent de l’àrea de Cultura de la Mancomunitat, Iván Jover, es vol donar continuïtat, ja que “es tracta d’un esdeveniment de caràcter internacional i, a més, d’una temàtica molt estretament lligada a la idiosincràsia de la zona”.