El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Crist de l'Agonia visitarà el cementeri d'Ontinyent per celebrar una missa en record als difunts abans de muntar a Santa Anna

El Santíssim Crist de l'Agonia davant l'església de Sant Carles a la baixada. Foto: Jesús Nadal
  • El Santíssim Crist de l'Agonia eixirà de l'església de Sant Carles a les 17 hores acompanyat de 18 anders
  • Després de l'eucaristia en record als difunts d'Ontinyent, El Morenet muntarà a l'ermita de Santa Anna

El Morenet eixirà de l'església de Sant Carles, on ha estat dues setmanes, a les 17 hores. Després de finalitzar l'eucaristia tornarà a l'ermita de Santa Anna passant per diversos carrers de la ciutat.

Aquest diumenge, 5 de setembre, el Crist de l'Agonia d'Ontinyent tornarà a l'ermita de Santa Anna després d'haver estat a l'església de Sant Carles durant dues setmanes. Aquest trasllat comptarà amb la visita del Santíssim Crist de l'Agonia al cementeri d'Ontinyent on se celebrarà una missa en record als difunts de la ciutat.

Un total de 18 anders seran els que duran als seus muscles al Morenet, el qual anirà damunt d'una plataforma. L'eixida de l'església de Sant Carles serà a les 17 hores, fent un recorregut que finalitzarà al Cementeri Municipal cap a les 18:30 hores. L'eucaristia en record als difunts, que serà retransmesa pel Facebook de la Societat de Festers, començarà a les 19 hores i tindrà un aforament limitat a causa de les mesures contra la COVID-19.

El recorregut des del cementeri fins a l'ermita de Santa Anna

Després de la celebració litúrgica, el Santíssim Crist de l'Agonia iniciarà un recorregut pels carrers d'Ontinyent que finalitzarà a l'ermita de Santa Anna. En primer lloc, passarà pel Carrer Santa Teresa, baixarà per l'Avinguda de la Generalitat i continuarà per l'Avinguda de l'Almaig. A més, la imatge del Morenet farà un llarg recorregut per l'Avinguda Daniel Gil fins arribar a l'Avinguda Sant Franscesc i acabar a l'ermita de Santa Anna.

Les mesures contra la pandèmia

Respecte de la modificació de les mesures de prevenció que afecten els actes festius durant els dies de Falles, aquestes no suposaran cap canvi en l'esdeveniment del diumenge. Vicent Pla, president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia, apuntava que aquesta major permissivitat no és cap sorpresa. "Sabíem que en setembre es relaxarien les mesures, però nosaltres anem a mantindre l'acte com el vam plantejar des del principi. No és moment de canviar res".

Tot i que es tracta d'un acte extraordinari, com bé destaquen des de la Societat de Festers d'Ontinyent, l'acte obri una porta a l'esperança en la festa moro-cristiana. Dos anys després, les veïnes i veïns de la ciutat han pogut tornar a emocionar-se davant el pas de la imatge del Crist pels carrers d'Ontinyent, un fet que el darrer any va resultar impossible a conseqüència de la situació sanitària i les mesures establertes.