El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sector de la telefonia concentra més de la meitat de les reclamacions dels consumidors alcoians

La tasca mediadora de l'OMIC ha permés recuperar 48.500 € per als usuaris alcoians, una vegada que el 97% de les reclamacions estan resolten o en plena tramitació.

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha rebut al llarg del 2018 fins a 864 reclamacions per part dels alcoians, un 56% en referència al sector de la telefonia. Paral·lelament, la tasca mediadora de l'OMIC ha permés recuperar 48.500 € per als usuaris alcoians.

Les 480 reclamacions suscitades per l'activitat d'aquest sector s'han d'unir aquelles per derivades de les empreses de gas, amb un 10% de les reclamacions; així com les del sector de l'electricitat, que concentren el 6%. El nombre de reclamacions d'aquest 2018 ha experimentat un notable increment respecte a l'any 2017, quan va haver-hi 640. Els motius més reclamats són l'incompliment de les condicions de venda, mala prestació del servei, i l'incompliment de la garantia entre altres.

Segons la regidora de Consum, Maria Baca, "des dels serveis de l'Ajuntament es continua treballant per a defensar els drets dels consumidors, actuant i intervenint davant d'aquells casos que hagen pogut suposar un perjudici per als alcoians. El nostre objectiu és denunciar aquestes situacions i recuperar tant com siga possible allò que han perdut els nostres consumidors".