El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sector d'estètica i perruqueria reclama la rebaixa de l'IVA al 10 per cent

Més de 70 municipis de tota Espanya, entre ells Alcoi, han acollit concentracions del sector de l'estètica i la imatge personal.
 

Alcoi ha participat en la concentració nacional de salons de perruqueria i estètica, que reclamen una rebaixa de l'IVA als seus productes.

Ha sigut una de les moltes incongruències que la pandèmia ha deixat a la llum. S'ha considerat essencial a gran part del sector de perruqueria i estètica, però l'IVA dels seus productes és el més elevat, el 21 per cent. Per això, s'ha convocat una concentració nacional en més de 70 municipis de tota Espanya, per a reclamar la rebaixa de l'IVA al 10 per cent. A les nostres comarques la concentració ha tingut lloc a la plaça d'Espanya d'Alcoi, complint amb totes les mesures actuals com el distanciament. Ja feren una protesta similar el passat mes de gener.

La Plataforma d'Imatge Personal, convocant de la concentració nacional, estima que a tota Espanya ha tancat el 37 per cent de les empreses del sector, vora 18.000 establiments. Econòmicament calculen que el sector ha patit una caiguda del 35 per cent, amb pèrdues per valor de 140 milions d'euros.