El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sector serveis propicia a les nostres comarques un descens de l'atur en 211 persones

El sector serveis és en el qual més ha baixat l'atur durant el mes de novembre.

En clau de gènere cal dir que l'atur ha descendit més significativament entre la població femenina, amb 129 afiliades més, pels 82 hòmens que han trobat feina durant el mes de novembre.

La xifra de l'atur durant el mes de novembre a les comarques de l'Alcoià-Comtat ha experimentat una davallada de 211 persones, fins a deixar la xifra total d'aturats en 10.855. El 65% d'aquest descens s'ha assolit gràcies al sector serveis, que soles a la ciutat d'Alcoi ha enregistrat durant el mes de novembre 70 nous afiliats a la Seguretat Social.

Per municipis Alcoi continua sent el municipi on més ha baixat l'atur, amb 108 persones menys, deixant la xifra total en 5.100 aturats. El segueixen Castalla i Cocentaina, amb 24 menys i 15 aturats menys respectivament. La nota negativa la trobem a la localitat d'Ibi, on l'atur ha pujat en 26 persones per a deixar la xifra total en 1.903, la segona més alta de les nostres comarques, solament per darrere d'Alcoi.

En clau de gènere cal dir que l'atur ha descendit més significativament entre la població femenina, amb 129 afiliades més, pels 82 hòmens que han trobat feina durant el mes de novembre. Aquesta realitat no impedeix que l'atur entre les dones supere àmpliament el dels hòmens, concretament en 2.773 persones, el que deixa la xifra de dones aturades en 6.814. La franja d'edat més preocupant en aquest sentit continua sent la dels majors de 45, amb 6.406 aturats, 4.127 dels quals són dones.

Des del sindicat UGT per a la zona de la Muntanya es considera que "la baixada de l'atur continua sent relativa a causa del comportament estacional del nostre mercat de treball", ja que ens trobem en l'inici de la campanya nadalenca. A més destaquen "l'elevada precarietat i parcialitat en la contractació a causa del tipus d'ocupacions que s'estan creant, fonamentalment temporals i a temps parcial". És per això que demanen "mesures de creació d'ocupació amb recursos addicionals per als serveis públics d'ocupació per a afavorir la contractació i la formació, i aconseguir la inserció permanent dels aturats".