El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sector tèxtil recorda que desenvolupen mascaretes testades amb "garanties necessàries" davant la Covid-19 i alerta del desconeixement

Són diversos els països europeus que estan prenent mesures restrictives, obligant la població a utilitzar les màscares FFP2 en espais públics o espais tancats. El sector tèxtil alerta de "desconeixement".

Institucions, instituts i empreses tèxtils recomanen l'ús de mascaretes testades. Afirmen que el sector tèxtil desenvolupa mascaretes quirúrgiques testades amb la llicència de l'Agència Espanyola del Medicament.

ATEVAL, AITEX o la Confederació Empresarial Valenciana, entre altres institucions, indiquen que "encara existeix desconeixement sobre les tipologies de mascaretes i el seu ús".

Segons la informació facilitada per ATEVAL, recomanen l'ús de les mascaretes higièniques per ser utilitzades en un entorn social per evitar el contagi entre la població sana. Reuneixen requisits de filtració bacteriana que oscil·la entre un 90 i un 95%.

D'altra banda, les mascaretes quirúrgiques eviten la transmissió d'agents infecciosos procedents de la persona que la porta posada. Aquestes "no estan recomanades per llocs de risc mitjà o alt per Covid-19". Aquestes són d'un sol ús.


L'últim tipus de mascaretes que mostra ATEVAL al seu comunicat són les EPI. Aquestes són les conegudes com a FFP2 o FFP3 i "protegeixen de la inhalació de partícules perilloses a la persona que la porta i protegeix a la resta d'agents infecciosos. Aquestes també són d'un sol ús.

La Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor) explica que “tenint en compte les especificacions tècniques i les normatives existents, podem afirmar que l'ús de màscares testades i certificades ens ofereix les garanties necessàries per a evitar el contagi, si s'utilitzen de manera adequada. Hem d'exigir productes certificats o autocertificats i comprovar que aquests han sigut testats segons les normes establides i en laboratoris acreditats”.