El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sector tèxtil també vol accedir a les ajudes econòmiques del govern de Pedro Sánchez

La indústria tèxtil s'ha hagut de reinventar en 2020 a causa de la Covid-19. Gràcies a l'indústria present a les nostres comarques s'ha elaborat amb major facilitat i rapidesa tèxtil sanitari. El Consell Intertextil Espanyol (CIE) demana al govern central poder accedir a les ajudes econòmiques publicades el 13 de març.

Les ajudes són de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la Covid-19. El tèxtil ha quedat fora d'aquestes ajudes segons el Consell Intertextil Espanyol. Afirmen que la xifra de negoci d'algunes empreses ha caigut un 30% i moltes empreses es troben en "una situació crítica".

L'exclusió per part del govern de Pedro Sánchez al sector tèxtil en les ajudes publicades a març suposa una "situació de desigualtat". Asseguren que "totes les empreses de la cadena de valor, sense excepció, han sofrit la pèrdua d'aquestes vendes, no sols els de la part final".

El President del CIE, Manu Díaz, afirma que "s'ha de defensar i protegir l'estructura industrial tèxtil per complet donat el seu caràcter estratègic, per la qual cosa s'ha instat el Govern a una revisió urgent dels sectors inclosos en el paquet d'ajudes i incloure de manera immediata a la indústria tèxtil".