El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sector transports es ressent per l'estat d'alarma: "no estem parats, però no podrem resistir moltes setmanes"

ASOTRAC pertany a la Federació empresarial de les comarques de L'Alcoià - El Comtat (FEDAC).

• Antonio Pascual, president d'ASOTRAC: “Si en dos mesos la situació no ha canviat, el govern haurà de pensar mesures especials perquè el nostre sector no caiga en picat”.

Declaracions d'Antonio Pascual, president de l'Associació del Transport de l'Alcoià-Comtat (ASOTRAC), des d'on alerten d'un "important descens" en l'activitat dels transportistes davant l'estat d'alarma. Segons Pascual, el sector a aquest ritme "pot suportar no més de dos mesos".

L'explicació que han trobat a aquesta davallada té a veure amb el sector industrial. Segons Pascual, "el sector industrial ha minvat la seua activitat per motius obvis, i això repercuteix en el nostre sector directament. No estem parats, però es nota la crisi des del primer moment".

El president d'ASOTRAC també recorda que "el Transport no es pot acollir a les mesures del decret llei aprovat pel govern quant als ERTES subvencionats", i apunta que si la situació segueix així l'executiu "haurà de pensar i aplicar ajudes específiques per al sector".

Protocols de seguretat desconeguts

"No ho estem passant gens bé" diu Pascual, incidint en els protocols de seguretat que han d'afrontar els transportistes, desconeguts i que varien segons empreses i països. "Hi havia empreses en les quals no deixaven eixir als conductors de les cabines i descarregaven ells mateixos. En altres llocs no es prenia cap precaució".

Per últim, el responsable d'ASOTRAC demana humanitat i respecte per a les persones treballadores: "ens hem sentit desemparats en moltes situacions, sobretot pel que respecta a higiene personal i a alimentació". No obstant això, reconeix que "la situació tendeix a millorar perquè s'han adoptat amb serietat les mesures de seguretat, de desinfecció i de respecte de distàncies i espais".