El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sector turístic de les comarques es prepara: reserves prèvies, sopars a l'aire lliure i moltes mesures de seguretat i higiene

Habitació a un dels establiments de les nostres comarques.

El sector turístic rural de les nostres comarques preveu començar a obrir establiments entre finals de maig i principis de juny, tot i que algun no ho farà fins a agost. En principi, cap establiment tanca les portes definitivament malgrat la crisi del coronavirus.

Els allotjaments rurals de les nostres comarques ja tenien bones xifres d'ocupació estiuenca en anys passats, i ara preveuen un increment important perquè el "nou turisme" busca llocs amb piscina particular, no massificats o que puga llogar de manera íntegra.

El turisme de la nostra zona, basat en gran part en les cases rurals i allotjaments en espais de natura, es prepara per a la temporada d'estiu. La presidenta de l'Associació Alacant Turisme Interior, Indira Amaya, explica que ja tenen una ocupació quasi plena en l'agost de darrers anys, així que enguany qui vulga gaudir del turisme no massificat i de natura ha de posar-se les piles per a buscar lloc i reservar.

Els diferents establiments que tenim a la zona, com la Safranera, la Masia la Mota o la Escondida, entre moltes altres, es preparen per a la reobertura, amb l'elaboració de protocols i l'adaptació de totes les instal·lacions per assegurar les mesures d'higiene i distància. Perquè, com explica Indira Amaya, cal protegir no sols als clients sinó també als treballadors de cada centre. "Els establiments rurals són una gran alternativa per al turisme d'estiu, amb poca densitat i on la gent pot sentir-se més tranquil·la. Però el més important continua sent complir amb totes les mesures sanitàries de distanciament i neteja, perquè sense això dona igual que siguen pocs o molts. És imprescindible, i la preocupació de tots és obrir amb seguretat".

Però no sols higiene i distància, perquè el "nou turisme", com explica Indira, fa que els establiments busquen alternatives. Així, per exemple, prima la reserva prèvia en restaurants, on també es busca poder oferir sopars a l'aire lliure. I allotjaments que abans reservaven per habitacions es plantegen oferir reserves íntegres per a famílies.

Ara tots es preparen per a la reobertura, perquè, en principi, cap establiment rural a les nostres comarques tanca les portes definitivament. Tot i això, tots els negocis han de compensar ara la implantació de noves mesures, els canvis organitzatius i els diferents ERTO patits.