El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

“El sènior femení del VAO afronta aquesta fase d’ascens amb ganes i il·lusió”

L'equip sènior femení del VAO. Autor: VAO
  • L'equip comença la segona fase aquest diumenge, 25 d'abril.
  • La fase compta amb un total de 10 jornades.

L'equip del club Voleibol Amateur d'Ontinyent comença aquesta fase d'ascens el diumenge, 25 d'abril, contra el CV. Mediterraneo de Castelló.

El sènior femení del club de Voleibol Amateur d'Ontinyent (VAO) es va classificar el passat cap de setmana, per primera vegada en la seua història, a la fase d’ascens a Primera Autonòmica. Davant aquesta fita, hem parlat amb Vicent Martínez, l’entrenador d’aquest equip des de fa quatre anys, per a què ens conte com ha anat la temporada i com afronten aquest nou repte.

 

1. Primer de tot, l’enhorabona per aquesta classificació. Què suposa aquesta fita per a l’equip?

Gràcies, la veritat que és un fet meravellós. Aquest és el meu quart any com a entrenador i encara que sempre hem tingut l’oportunitat d’estar ací, com per exemple fa un parell d’anys que ho vam estar a punt de fer, encara no ens havia passat. I enguany, després de diversos intents, estem molt contentes d’haver arribat fins a ací. Ara a veure com es presenta aquesta lliga d’ascens, la qual a causa de la Covid-19 s’ha hagut d’organitzar d’una manera diferent, ja que és el primer any que es crea aquesta espècie de segona fase, i en la qual s'enfrontarem un total de sis equips.

 

2. Sens dubte, haurà sigut una gran alegria. Com han rebut les jugadores, especialment les que porten des dels inicis, la notícia?

Només en dir-te que algunes d’elles van començar a plorar després de guanyar el partit que ens donava accés a la segona fase, ja pots imaginar-te com se senten. Les ganes que tenien d’aconseguir aquesta fita eren immenses i, després de treballar tant dur i bé durant la temporada, ho han aconseguit.

 

3. Una vegada ja assimilada aquesta eufòria, com heu començat a preparar aquesta fase?

Doncs aquesta segona fase hem començat a preparar-la ràpidament, ja que a causa de la pandèmia les coses funcionen de manera diferent i anem "a foc seguit", com sempre dic jo. I res, aquest diumenge ja juguem el primer partit contra el C.V Mediterraneo de Castelló. La veritat que nosaltres encarem la fase un poc expectants, ja que no coneixem a quatre dels equips classificats. Per tant, el que hem plantejat és anar partit a partit, fixant-se en el nostre joc i intentant donar el millor de l’equip. Després, una vegada coneixem als equips, ja podrem enfrontar-se millors a ells. Però com dic, encarem la fase centrant-nos en nosaltres i treballant millor els aspectes defensius que els ofensius, ja que al final allò que importa és que la pilota caiga en el camp contrari i no en el teu. I res, ens esperen 10 jornades interessants per davant que afrontem amb moltes ganes, il·lusió i confiança.

 

4. Com dius, la pandèmia està marcant un poc el ritme de les competicions. Com ha sigut l’evolució d’aquesta temporada? Perquè imagine que haurà sigut un poc complicada de seguir.

La veritat que sí ha sigut una mica complicada. Com tots els anys, nosaltres vam començar a entrenar a setembre i la temporada es va iniciar a principis d’octubre. I clar, l’evolució de la temporada ha estat un poc marcada per les restriccions i confinaments a nivell esportiu que hem anat patint al llarg d’aquests mesos, cosa que ha provocat una situació incòmoda per al funcionament de l’equip. Per exemple, ens va resultar molt costós seguir un bon ritme, ja que de sobte ens paralitzaven la lliga durant mes o mes i mig i clar, ho paraven i després ho tornaven a obrir i així un parell de vegades més, cosa que dificulta molt dur un treball seguit. Enguany ha sigut com l’any de les pretemporades per tal d’enganxar als equips una i altra vegada.

A més, les mesures també han implicat canvis com, per exemple, en lloc d’entrar als recintes hora i mitja abans només podíem fer-ho una hora i, inclús en alguns casos, només podíem a l’aire lliure, a causa de les restriccions, coses que no ha facilitat les coses per a que estigueren a un nivell òptim tota la lliga.

 

5. I a l’hora d’entrenar, especialment durant els mesos de confinament, com es vau organitzar?

Durant el confinament, l’única cosa que podíem fer era treball físic des de casa. És a dir, condicionament general a través de flexions, abdominals,...i ja cada jugadora en sa casa, segons les condicions que tenia, doncs treballar al seu ritme. Junt a això, enviàvem també una sèrie d’exercicis per a mantenir un mínim de físic i ja cada una d’elles s’ho gestionava de la manera que volguera.

 

6. Tot i que la pandèmia ha dificultat un poc el funcionament de l’equip, les jugadores han seguit al peu del canó. Veus futur a l’equip i a l’escola?

Clar que hi ha futur. A banda del sènior femení, també tenim un equip juvenil, el qual el dirigeix Maria Pilar junt a Nerea, dos jugadores del meu equip, i hi ha un nivell molt alt. Al sènior enguany ja hem optat per tindre jugadores que estan en el juvenil, un total de tres d’elles (Àngela, Elena i Paula), i ja et dic que tenen un nivell més que suficient per a estar a l’equip i, a més, al ser tan joves encara poden aprendre moltíssim més. I les juvenils s’ho estan treballant moltíssim. Al fi i al cap és una escola que porta viva des del 2003 i ha anat creixent i mantenint-se i veient la qualitat dels equips, de segur que hi ha molt de futur.

 

7. Per finalitzar, quin missatge vols traslladar al teu equip de cara a la fase?

Mira, jo el que vull dir és que aquest esport és molt agraït i satisfactori una vegada que veus que tot allò que treballes després es recompensa no només en resultats, sinó ja en el nivell de joc d’una persona. Cal sempre buscar l’estar bé en un mateixa, les ganes de millorar i d’aprendre, que els resultats després ja venen. I també gratifica molt veure com tot un equip treballa a la vegada per a aconseguir un objectiu. Veure a jugadores plorar de la felicitat és un fet que ja et diu el que és el voleibol en sí. I com sempre dic, és un esport molt fàcil de jugar-lo però molt difícil d’aprendre’l, pel que jo convide a tota aquella persona que vulga a endinsar-se en aquest món, que després la recompensa és molt gran.