El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Seprona investiga l’enverinament de tres gossos a Ontinyent

Les tres intoxicacions s'han produït al barri de Sant Rafel.
  • Usuaris de les xarxes socials Facebook i Instagram han compartit als seus perfils advertències sobre la presència de verí en algunes zones de la localitat.
  • Els tres casos van tindre lloc entre el matí del diumenge 22 d'agost i el matí del dilluns 23 d'agost.

Veïnes i veïns de la capital de la Vall d’Albaida han denunciat l’existència de verí a determinades zones del municipi que posen en risc les seues mascotes. El Servei de Protecció a la Natura (Seprona) investiga els fets per determinar quina ha estat la causa d'aquestes tres intoxicacions, dos de les quals van acabar amb la vida dels animals.

Durant els darrers dies, usuaris de les xarxes socials Facebook i Instagram han compartit als seus perfils advertències sobre la presència de verí en algunes zones de la localitat. Tot i que en les xarxes socials es parla de l’existència de substàncies tòxiques en diferents punts de la ciutat, des del Centre Veterinari Coronació expliquen que, “després d’haver parlat amb diferents veterinaris del poble, únicament podem confirmar tres casos d’intoxicació, i els tres en punts molt pròxims, al barri de Sant Rafel”.

La veterinària Montse Tortosa, qui va estar l’encarregada de tractar el primer cas, ens explica que “el diumenge de matí es va produir el primer avís. Malauradament, quan vaig arribar a atendre el gos aquest ja havia mort. El que ens va cridar l’atenció va ser que la mateixa vesprada es va produir un fet pràcticament idèntic després d’haver realitzat el mateix passeig. Això va passar diumenge, i dilluns de matí ens van comunicar altre cas, a la mateixa zona de Sant Rafel. Aquest tercer gos va aconseguir vomitar un palet que semblava una palleta i finalment es va recuperar”.

Respecte dels símptomes de la intoxicació, els quals poden confondre's amb una gastroenteritis hemorràgica, els professionals destaquen les convulsions, els vòmits i les diarrees. “Últimament hi ha hagut bastants casos de gastroenteritis hemorràgica en gossos i pot ser que l’alarma creada al voltant d’una possible intoxicació haja provocat alguna interpretació incorrecta”.

Així, des del centre veterinari expliquen que únicament poden confirmar tres possibles casos d’intoxicació, tots ells localitzats al barri de Sant Rafel. Actualment, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, el Seprona, està treballant en la investigació d’una substància sospitosa d’haver provocat aquestes intoxicacions, així com la seua procedència.