El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Seprona pentina els parcs d'Alcoi per a atallar l'enverinament de gossos

Un gos ensinistrat del Seprona busca restes de verí al parc de El Romeral.

S'han plantejat dues línies d’actuació per a posar fi als enverinaments, una de conscienciació i una altra de vigilància.

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil ha realitzat aquest dilluns una batuda pel parc de El Romeral, com a part de l'operatiu que s'està realitzant en Alcoi per a evitar nous casos d'enverinaments de gossos. La batuda s'ha dut a terme amb gossos ensinistrats, per veure si encara queden restes de verí a la zona.

Després d'haver pentinat el parc, ha tingut lloc una reunió amb el Tinent Cap i el Sergent responsables del SEPRONA en la província d’Alacant amb l'alcalde, Toni Francés, els regidors de Seguretat, Raül Llopis i Salut Pública, Miguel Juan Reig, així com el cap de la Policia Local, David Lerma.

A l'encontre, des del SEPRONA han exposat dos tipus d'operatius que caldria dur endavant. Per una banda, actuacions de conscienciació, amb xerrades en diferents col·lectius; i per altra, vigilància, amb agents i altres mètodes i sistemes que, segons recorden des de l'Ajuntament, "no es poden desvetllar perquè posarien en perill la seua efectivitat".

"Aquest tema és molt seriós i estem treballant en diferents àmbits per tractar de posar fi als enverinaments. Des de l'ajuntament ja vam editar un fullet informatiu i ara juntament amb el SEPRONA volem que fer que no hi haja més casos i en cas que hi hagués un intent, poder evitar els enverinaments i detenir a la persona causant dels mateixos", ha explicat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Reunió a l'Ajuntament d'Alcoi.