El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El SEPRONA rescata en una finca de Penàguila set gossos en mal estat

Dos dels gossos rescatats.

Els 7 cans han sigut traslladats a les instal·lacions de la Protectora d'Animals d'Ibi.

El propietari, de 62 anys, ha sigut denunciat per diverses infraccions sobre Protecció dels Animals de Companyia, i s'exposa a una multes de fins a 18.000 €.

Set gossos han hagut de ser rescatats d'una finca de Penàguila, on el seu propietari els tenia captius en pèssimes codiciones higièniques. El rescat s'ha produit a càrrec del Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d'Alacant, des d'on s'ha procedit a denunciar el propietari.

En realitzar la inspecció al costat d'un veterinari, els agents han pogut poder certificar que els animals estaven plens de puces, ferides i fins i tot un d'ells tenia una hèrnia inguinal. Tampoc disposaven de menjar ni d'aigua al seu abast en el moment de la inspecció, a més d'estar lligats amb una corretja d'escassa longitud que a penes els deixava ficar-se al llit.

Les instal·lacions també presentaven condicions precàries, sense suficient ventilació i il·luminació per als animals. El fet que no tingueren aigua ni embornals incrementava les dificultats per a la neteja i desinfecció de les gosseres, propiciant l'acumulació de deposicions dels animals.

Els 7 cans han sigut traslladats a les instal·lacions de la Protectora d'Animals d'Ibi. Pel que fa al propietari, de 62 anys, ha sigut denunciat per diverses infraccions sobre Protecció dels Animals de Companyia. Les infraccions a aquesta Llei són sancionades amb multes que van des dels 30 fins als 18.000 euros.