El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Servei de Transport Universitari amplia el seu traçat i es posa a disposició de tots els estudiants dels municipis de la Mancomunitat

El president de la Mancomunitat, Manolo Gomicia, en companyia d'un representant de l'empresa Vectalia.

Les millores s'ha assolit gràcies a la renovació del contracte que la Mancomunitat signa amb l'empresa de transport Vectalia. 

S'espera que entren en vigor a partir de gener de 2019, una de les quals permetrà els usuaris de l'STU fer ús de la línia regular que uneix Alcoi amb Alacant, línia operada per la mateixa companyia.

Més informació en la web de la Mancomunitat.

Els estudiants dels municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat estan d'enhorabona després que s'hagen presentat les millores que a partir de 2019 s'implementaran en la línia de transport universitari (STU) que connecta Muro amb Alacant.

En primer lloc la línia extendrà el seu recorregut fins a arribar a l'estació d'autobusos d'Alacant, en compte de al Campus de la Universitat d'Alacant a Sant Vicent, que fins el moment era l'última parada. No obstant això, per tal d'arribar a l'estació els usuaris hauran de fer servir la línia regular que la mateixa empresa ofereix. És a dir que l'abonament d'STU permet l'ús tant del transport universitari entre Muro i el Campus de Sant Vicent, com de la línia regular entre Alcoi i Alacant. Aquesta ampliació va de la mà d'un servei més inclusiu, del qual podran fer ús tots els estudiants dels municipis de la mancomunitat que estiguen matriculats en centres d'estudis reglats.

Seguint en la línia de facilitar l'ús del servei, els usuaris disposaran d'una targeta personalitzada i reutilitzable de PVC amb xip, que podran recarregar amb viatges diaris, amb abonaments de 10 ó 20 viatges, o altres de tipus mensual. El president de la Mancomunitat, Manolo Gomicia, ha reconegut que els abonaments suposen "descomptes superiors al 40%" respecte a la línia regular, encara que ha assegurat no poder concretar encara les tarifes.

Targeta personalitzada de què podran gaudir els usuaris

La recàrrega d'aquestes targetes es podrà efectuar en les àrees de Joventut dels ajuntaments de Muro, Cocentaina i Alcoi, a més d'amb una aplicació mòbil que posarà en funcionament l'empresa Vectalia i que permetrà la recàrrega amb tecnologia 'contactless'. Els abonaments de cartó que s'utilitzaven fins ara perdran la seua validesa a partir del 31 de gener de 2019, data en què s'espera que s'apliquen tots els canvis que contempla el nou contracte.

La targeta ja es pot sol·licitar en el Centre Jove Muro (Plaça Matzem, 5), la Casa de la Joventut Cocentaina (Pla de la Font, 10) i Joventut Alcoi (C/Pintor Casanova, 10). A més es pot trobar més informació en la web de la Mancomunitat.