El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El servici de festes enfronta el sindicat de policia local amb l'Ajuntament d'Alcoi

Junta de Seguretat de festes d'enguany

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, assegura que aquestes demandes sindicals responen a "un intent de fer mal al Govern local", de cara a les eleccions i les festes.

El Sindicat de Policies Locals (SIPOL) ha acusat l'Ajuntament d'Alcoi de no haver publicat encara el servei de festes, document que estipula els torns que hauran de realitzar els agents durant la trilogia. Des de la regidoria de Seguretat asseguren que ja s'han notificat els horaris des de fa una setmana, i que les darreres qüestions organitzatives han de ser abordades internament pels mateixos agents de policia.

"El servei de festes a un dia d'iniciar la trilogia festera no ha estat publicat, és a dir, els agents que a partir de demà es disposen a salvaguardar l'ordre públic, no coneixen el servei que realitzaran". Açò és el que fan palesar des del sindicat policial, fent constar "enèrgicament" la seua protesta "per no poder conciliar la vida familiar i professional", i per no haver-se fet una previsió "amb suficient antelació".

El regidor de Seguretat i Festes de l'Ajuntament d'Alcoi, Raül Llopis, desmenteix aquesta versió, assegurant que des que va accedir al càrrec els agents han disposat pertinentment dels horaris abans de festes. El que sí que reconeix Llopis és que el document organitzatiu intern de què han de disposar els efectius no es troba encara enllestit, a l'espera que es concreten algunes contingències com puguen ser les baixes d'última hora.

L'altra de les demandes sindicals fa referència a les armilles de protecció que el govern municipal es va comprometre a destinar per a cada policia, i de les quals encara no s'ha fet entrega. El regidor constata que la voluntat de l'Ajuntament és la d'adquirir el material, encara que s'està l'espera de la licitació.