El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sindicat de policia es reafirma en l'acusació al Govern per malversació de fons públics

El Partit Popular ha demanat una reunió amb tots els grups polítics perquè el govern done explicacions sobre el procés judicial.

El presumpte pagament irregular de 4.700 € a un funcionari de l'Ajuntament en concepte d'hores extres està donant molt de què parlar. Després que el govern local denunciara una "campanya d'assetjament" per part d'alguns membres de la policia local, ara és el sindicat SIPOL qui es reafirma en les seues acusacions pel presumpte delicte de malversació de fons públics.

Responsables del sindicat asseguren que "tant el Ministeri Fiscal, com el Jutge Instructor han apreciat 'que existeixen indicis racionals de criminalitat en l'actuació de tots els encausats' inclosos els Regidors d'Alcoi, Jordi Martínez i Lorena Zamorano". En aquest sentit fan referència a un informe en el qual el Ministeri Fiscal deixava clar que existirien indicis racionals d'haver-se comés el delicte de malversació de cabals públics.

El darrer moviment en el cas ha tingut lloc aquest 13 de febrer, quan la Jutge del Jutjat d'Instrucció núm. 2 d'Alcoi ha establert que s'incoe procediment abreujat contra els regidors Martínez i Zamorano, tot després d'haver-se practicat les diligències per a l'esclariment dels fets i la determinació dels autors.

Des de SIPOL acusen l'alcalde d'Alcoi de "desviar l'atenció i acudir a la roda de premsa com a víctimes d'assetjament", amb la intenció de "manipular mediàticament els esdeveniments". El sindicat assegura no haver realitzat cap comunicat al respecte fins ara, amb la intenció de "permetre que la Justícia treballe lliure de qualsevol pressió mediàtica".

El PP demana explicacions

El Partit Popular sol·licitarà al Govern d'Alcoi una reunió amb tots els grups polítics perquè done explicacions sobre el procés judicial. El portaveu del grup municipal del Partit Popular, Rafael Miró, assenyala que "estem davant una situació greu, parlem d'indicis d'una presumpta malversació de cabals públics i l'alcalde ha de donar explicacions institucionalment".