El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes alacantins es mobilitzen en Alcoi per a reivindicar el paper del municipalisme

El President Puig s'adreça als assistens en l'Àgora.

L'acte celebrat aquest 24 de novembre a la sala Àgora d'Alcoi ha correspós amb unes jornades de treball convocades per l'executiva provincial d'Alacant del PSPV-PSOE per tal de compartir experiències entre militants i dirigents de la formació.

El president de l'executiva, José Chulvi, ha assegurat que l'encontre ha servit per a “fer valdre allò que s'està fent correctament” des dels diferents òrgans de govern alacantins, i per a “explicitar les bones relacions de col·laboració amb la Generalitat Valenciana”.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha estat l'encarregat de clausurar les jornades que el PSPV-PSOE de la província d'Alacant ha organitzat en Alcoi aquest 24 de novembre per a debatre sobre la situació actual de les administracions públiques. A l'acte, on també ha participat la Consellera Ana Barceló, s'ha reivindicat la figura del municipalisme com un eix vertebrador del territori valencià, a més d'evidenciar-se les notables discrepàncies entre els socialistes i els dirigents populars de la Diputació d'Alacant.

En eixa línia, Puig ha assegurat que l'actual govern provincial es troba "segrestat" pel Partit Popular, a qui acusa de fer un ús "partidista" de la institució. També ha volgut Puig reivindicar la gestió dels Ajuntaments governats pels socialistes, així com la importància dels Fons de cooperació municipal, la constitució dels quals no s'ha assolit fins a l'arribada al govern del Pacte del Botànic. Un dels punts de major entesa entre el govern valencià i les administracions locals, ha recordat Puig, és la gestió del Pla edificant, el 50% de la inversió del qual es destinarà a la província d'Alacant en 2019, tal com ha anunciat el President.

El President Puig s'adreça als assistens en l'Àgora.

D'altra banda, la Consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha volgut fer un succint balanç dels pressupostos presentats pel Govern autonòmic per al 2019, que amb 22.092 milions d'euros suposen un increment del 10,7% respecte als comptes de 2018. Barceló ha assegurat que aquests pressupostos “consoliden l'estat del benestar a la Comunitat”, amb una inversió diària de 18 milions d'euros en sanitat, 14 milions en educació, 4 milions en polítiques inclusives, 1 milió en ocupació i 450.000 euros en habitatge. Tot això, ha recordat la Consellera, sumat entre altres coses a la creació de 18.000 places d'ofertes de treball públic en Sanitat, i a l'eliminació del copagament per a diferents sectors de la població.

La Consellera Barceló acompanyada de l'alcalde d'Alcoi i el president de l'executiva provincial del PSPV-PSOE.

En representació del socialisme d'Alcoi, l'alcalde Toni Francés també ha carregat durament contra el Partit Popular i la Diputació d'Alacant presidida per César Sánchez, assegurant que són “l'únic perill” per a la província. A més ha assegurat que les comarques són “els instruments necessaris per a cohesionar i vertebrar la pluralitat del territori valencià”, fent valdré així el municipalisme al País Valencià.

Taula redona amb alcaldes socialistes de la província d'Alacant.

La jornada també ha comtat amb dues taules redones, la primera d'elles formada per alcaldes socialistes de la província d'Alacant, els quals han reivindicat la figura de 'l'Ajuntament com impulsor social', nom de la sessió i que ha estat moderada pel Director General d'Habitatge de la Generalitat Valenciana, Rafa Briet. Entre els ponents s'ha pogut escoltar a les alcaldesses de Cocentaina i Xixona, Mireia Estepa i Isabel Sánchez respectivament, o al primer edil d'Elx, César González.