El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El sortidor de l'amfiteatre de la Zona Nord torna a brollar aigua

Des de fa pocs dies l'aigua torna a rajar a l'emblemàtic sortidor que hi ha al costat de l'amfiteatre Amando Blanquer, situat al barri de la Zona Nord. Es tracta de la vuitena font ornamental que es reactiva en Alcoi des de 2016.

Recordem que molts dels sortidors i fonts ornamentals als parcs d'Alcoi no han tingut subministrament d'aigua durant vora dues dècades a causa dels brots de legionel·la registrats a la ciutat. La reactivació de les fonts s'ha anat produint des de 2016, primer amb els dos sortidors de l'emblemàtica Glorieta i a la font situada al parc del Sindicat.

Després de les tres primeres fonts ornamentals, també en 2016, el sortidor del Parterre arrancava de nou. Ja en 2017 arribava una altra de les fonts més emblemàtiques de la ciutat, la de la Rosaleda, i en 2017 seria, el sortidor de la Plaça Espanya. En 2019, el parc de Caramanxell, situat al costat de l'EIMA Zona Nord, també recuperava el seu sortidor i ara, l'octava font ornamental, situada a l'esquena de l'amfiteatre d'Amando Blanquer.

El regidor d'obres i serveis, Jordi Martínez, assegura que "per al govern és molt significatiu acabar aquesta legislatura amb l'obertura del sortidor de l'amfiteatre Amando Blanquer que se suma a totes les fonts ornamentals, huit en total, que, en aquests últims anys, hem pogut obrir, acabant així amb una etapa molt trista on les alcoianes i alcoians no podien gaudir amb normalitat d'aquestes fonts ornamentals".