El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El taller d'ocupació d'Alcoi programa rutes guiades també entre setmana

Passeig pels nostres apratges / AM

La procedència  ja fetes a les rutes dels visitants ha sigut d'Alacant, Sant Joan, Mutxamel, Castalla i Novelda.

Les rutes dutes a terme amb l'alumnat que ha participat en el taller d'ocupació, 'Birdwatching' seguiran durant els dissabtes d'aquest mes, a més ofereixen la possibilitat de concertar les rutes entre setmana del 9 al 25 de novembre.

El dissabte 21 de novembre hi haurà tres rutes. Concretament a Cervantes-Racó Sant Bonaventura, Barranc del Cint- Pedreres de Sant Cristòfol i Font Roja - Menejador, finalment el dissabte 28 es repetirà el Poblat Ibèric del Puig, Barranc del Cint- Pedreres de Sant Cristòfol i hi haurà una novetat en la de Font Roja - Barranc de l’Infern, serà tematitzada per a la fotografia. Totes les rutes tenen l'eixida a les 8.30 hores i cal inscriure's en: turismenaturalcoi@gmail.com .

Una de les novetats per a aquest mes, en concret del dia 9 al 27 de novembre són les rutes entre setmana. Amb un aforament mínim de 3 persones i màxim de 6 ofereixen rutes per la Sarga, la Via Verda, Racó Sant Bonventura i Font Roja entre d'altres.


Es tracta d'un programa concedit pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació "LABORA" a l'Ajuntament d'Alcoi, anomenat “Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d'Alcoi” comprés en l'especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant (HOTI0108)” tractant-se d'un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 euros, taller susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE) que finalitzarà el 29 de desembre.

Visitants d'Alacant, Sant Joan, Mutxamel, Castalla i Novelda

Durant el mes de setembre es van realitzar tres rutes diferents: la del Barranc del Cint - Pedreres de Sant Cristòfol, l'itinerari al poblat iber del Puig i la ruta de la Font Roja - Barranc de l’Infern. Les rutes van estar repartides entre el 19 i el 26 de setembre i van tindre un total de 67 participants en les 5 eixides, pel que respecta a octubre, van dur a terme les rutes: la del Barranc del Cint - Pedreres de Sant Cristòfol, l'itinerari al poblat iber del Puig, la ruta de la Font Roja - Barranc de l’Infern i Cervantes - Racó de Sant Bonaventura en anglés. Les rutes van estar repartides entre els dies 17, 24 i 30 d'octubre amb 6 eixides i 64 participants totals. La procedència dels visitants ha sigut d'Alacant, Alcoi, Sant Joan, Mutxamel, Castalla i Novelda.

Recordem que durant el passat estiu l'alumnat d'aquest taller ha fet treball pràctic actuant com a guia en un total d'11 rutes per diversos paratges naturals, en les quals van participar un total de 158 assistents. Cal assenyalar que les visites previstes per a l'últim cap de setmana es van suspendre per les altes temperatures. En total han tingut 289 assistents.

“Aquestes rutes són molt interessants i compleixen diversos objectius, d'una banda donen a conéixer el nostre entorn natural i patrimoni històric i arqueològic, a més serveixen perquè les persones que han participat en el taller adquirisquen també la pràctica necessària per a dur a terme, de la millor manera possible, tot l'aprés i finalment, gràcies a la seua realització ha visitat la ciutat gent d'altres municipis. Visitants que, una vegada finalitzades les excursions, pot quedar-se a menjar i d'aquesta manera afavorir també l'economia alcoiana”, explica el regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda.