El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Taller d’Ocupació 'Forma’t Alcoi' finalitza una edició i arranca una de nova

Part de treball efectiu s'ha dut a terme en diferents departaments de l'Ajuntament d'Alcoi.

Deu persones es formen en cadascuna de les edicions en qüestions administratives. Durant 12 mesos reben formació i un contracte de feina.

En total han sigut deu persones les que han estat realitzant el ‘Taller d’Ocupació Forma’t Alcoi’ durant 12 mesos. Aquesta iniciativa ha permès la contractació d'un equip directiu i docent, així com de deu persones alumnes-treballadores, que han realitzat i integrat operacions de suport administratiu i atenció a usuaris en diferents departaments municipals.

Les persones inscrites han tingut un contracte per a la formació i l'aprenentatge amb una duració de 12 mesos cobrant el salari mínim interprofessional. Part de treball efectiu s'ha dut a terme en diferents departaments de l'Ajuntament d'Alcoi.

Aquest taller es configura com un programa mixt d'ocupació i formació, que té per objectiu millorar l'ocupabilitat de persones parades a les quals va dirigida, mitjançant la realització d'obres i serveis de general o social, que els permeten fer un treball actiu. A més dels continguts específics relacionats amb l'àmbit administratiu, també han adquirit competències en prevenció de riscos laborals, alfabetització informàtica i inserció laboral.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés ha destacat que “aquesta iniciativa no només ha permés garantir una ocupació durant un any a aquestes deu persones, sinó que els ha facilitat una formació i en alternança amb el treball, la qual cosa incrementa les seues possibilitats d'inserció en el mercat laboral. L'Ajuntament, com a administració més pròxima a la ciutadania, treballa per a fomentar l'ocupació a la ciutat des de diversos àmbits i en aquest sentit, seguirem amb una nova edició, que començarà de manera immediata, tan sols un dia després que concloga el taller actual”.

D’altra banda, l'equip directiu i docent va posar en valor l'actitud i el treball realitzat pel grup de persones alumnes-treballadores, mentre que el tècnic d'enllaç assistent de LABORA va subratllar la rellevància d'aquests programes mixtos d'ocupació i formació, així com la cooperació entre diverses administracions.

La pròxima edició comença aquest 30 de desembre i està dirigida a altres deu persones persones alumnes-treballadores i comptarà amb una subvenció de 251.354,40 euros procedents de LABORA.

El ‘Taller d'Ocupació Forma’t Alcoi II’es centra en dues especialitats formatives. D'una banda s'han desenvolupat continguts del Certificat de Professionalitat de nivell 1 ‘Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals’. D'altra banda, s'han impartit coneixements del Certificat de Professionalitat de nivell 2 ‘Activitats Administratives en la Relació amb el client’.