El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Teatre Calderón acull un espectacle de dansa que parla de cinc dones treballadores

L’espectacle té un preu de 8€ i les entrades es poden adquirir a taquilla o a la web del Teatre Calderón.

'Rebelión' tracta de cinc dones treballadores que es desllomen de manera diaria i de com decideixen rebel·lar-se per acabar amb l'abús.

El pròxim dissabte 21 de gener a les 19h, el Teatre Calderón acull l’obra ‘Rebelión’, premiada al 2021 com a  Millor Espectacle de carrer i Millor espectacle Infantil al Premi Arts Escèniques, també Premi FETEN 2018 al millor espectacle de dansa.

Aquesta adaptació d’un clàssic està baix la direcció de Xavo Giménez i María Cárdenas i la direcció coreogràfica de Olga Pericet.

L’obra està ambientada en una fàbrica on on les treballadores es desllomen diàriament com animals. La companyia balla a ritme de martells i engranatges, al compàs de les manetes del rellotge, orquestrant pas a pas la tan anhelada rebel·lió. Els seus cossos muten, es transformen en bèsties. Des de cavalls que arrastren pesades ferramentes de cultiu a gallines que ponen ous fins l’extenuació, mentre els seus amos, personatges despiadats i burlescs, grunyen a destra i sinistra darrere les corbates.

Les treballadores diuen prou i es rebel·len, eixiran al camp a respirar herba fresca i escoltar els cants dels ocells i passaran més temps amb les famílies i amb elles mateix.

L’espectacle té un preu de 8€ i les entrades es poden adquirir a taquilla o a la web del Teatre Calderón.

Per veure la resta de programació del Teatre Calderón, accediu a aquest enllaç.