El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Teatre Calderón comptarà amb una instal·lació solar fotovoltaica

Teatre Calderón
  • Jordi Segura: "La implantació d'aquests sistemes s'emmarca, en el full de ruta de la Smart City que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals, és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO2”

Aquesta actuació es realitzarà dins del Pla Provincial d'Estalvi Energètic de la Diputació d'Alacant

L'Ajuntament d'Alcoi col·locarà una nova instal·lació solar fotovoltaica en un edifici municipal per a autoconsum, en concret en la coberta del Teatre Calderón. La instal·lació tindrà una potència de 10KW, i subministrarà energia renovable a diferents dependències municipals. Amb aquesta instal·lació s'arriben les 19 instal·lacions fotovoltaiques en edificis de titularitat municipal, aconseguint una potència instal·lada de 334kW. El pressupost final per a la instal·lació és de 60.000 euros.

El projecte s'emmarca dins del Pla Provincial d'Estalvi Energètic (anualitat 2019) de la Diputació d'Alacant, al qual podien acollir-se els Ajuntaments que han redactat el Pla d'Acció d'Energia Sostenible, sol·licitant subvencions per a accions concretes que reduïsquen els consums energètics de les seues instal·lacions públiques al mateix temps que aquestes es modernitzen i generen un estalvi econòmic significatiu en la despesa corrent del municipi.

Aquesta subvenció inclou també un punt de recàrrega ràpid en l'Albereda Camilo Sesto. “Continuem treballant en la línia de l'augment de l'estalvi i l'eficiència energètica, contribuint a un desenvolupament sostenible. La implantació d'aquests sistemes s'emmarca, en el full de ruta de la Smart City que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals, és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO2, destaca el regidor d'Innovació, Indústria i Activitats, Jordi Segura.